Gör egna frysta wokgrönsaker

REKLAM FÖR BOSCH

Jag tycker att det är supersmidigt att ha grönsaker i frysen. Man kan njuta av en säsongråvara året runt. Praktiskt när grönsakerna dessutom är hackade, bara att slänga ner direkt i en het stekpanna och fräsa. Vi gör ofta wokade grönsaker med nudlar hemma. Det är verkligen en grym räddare i nöden rätt som oftast går hem hos kidsen och jag lagar det på ett kick. De gånger jag inte har nudlar i skafferiet tar jag istället spaghetti. Funkar jättebra! Gör en egen påse wokgrönsaker med dina favoritsmaker och vacka råvarorna med Boschs stavmixer ErgoMixx 1000 W, läs mer om den HÄR! En stavmixer som är så mycket mer än bara en stavmixer. Jag säger bara “Once you vack you will never go back”… höhö. Nä men på riktigt, jag är helt såld på den fantastiska vakuumfunktion som mixern har. Lägg kryddor, örter, grönsaker, en bit kött som ska marineras eller kanske tillagas i en sous vide i påsarna som följer med eller matlådan. Sätt stavmixern mot ventilen och töm all luft. Maten håller upp till dubbelt så länge och tar mindre plats i frys, kyl och skafferi. Och glöm frysbrända grönsaker, grönsakerna håller sig superfräscha i påsen.

Här har jag vackat råvaror som kändes lite halvtrista i kylen. Påsen åkte fram när det var dags att laga en snabb och enkel wok. Mina barn gillar när grönsakerna är krispiga så jag stekte inte dom allt för länge. I matlådan har jag grovhackat romansallad och den höll sig superfräsch och fin i kylen i 5 dagar. Hade säkert hålla sig ännu längre om inte vi hade gjort en sallad av den.

4 portioner snabbwook med grönsaker efter smak 
900 g valfria grönsaker (jag tog purjolök, paprika, morot, vit och rödkål)
300 g nudlar (valfri sort, jag tog risnudlar)
Rapsolja till stekning
Sojasås:
0,5 dl japansk soja
2 msk söt soja (tex ketjap manis, kan ersättas med honung)
2 tsk sesamolja
2 tsk fisksås

Gör såhär:
Förbered grönsakerna och förvara i kyl eller frys. Hacka grönsakerna, lägg i påsen som tillhör BOSCH ErgoMixx, sätt staxmixern mot ventilen och dra ut all luft. Förvara grönsakerna i kyl eller i frys.

Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen, koka nudlarna enligt bruksanvisning på förpackning. Hetta upp olja i en stekpanna och vänd i grönsakerna. Stek under omrörning tills grönsakerna får önskad konsistens. Behåll gärna grönsakerna lite krispiga. Vänd i nudlarna, sojasåsen och fräs allting lite snabbt. Servera och njut!

Join the Conversation

  1. Anita Gustafsson says:

    Behöver man inte förvälla grönsakerna först innan man lägger dem i påsarna?
    mvh Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close