Med inspiration från den italienska favoriten pasta a limone har jag gjort en gnocchi limone med sparris i en härlig gräddsås med smak av citron. Du gör hela rätten på max 15 min. Vardagsmat deluxe!
6 portioner
800 g färsk potatisgnocchi
2 knippen färsk sparris
2 citroner
4 vitlöksklyftor
5 dl grädde (valfri fetthalt, jag använder vispgrädde)
25 g smör och lite rapsolja till stekning
Ca 3/4 dl riven parmesan
Salt & peppar
Gör såhär:
Bryt bort den träiga delen på sparrisen och kasta den. Dela sedan sparrisen i lika långa bitar. Finhacka vitlöken. Hetta en klick smör (spara ca 20 g smör till gnocchin) och rapsolja i en stekpanna. Fräs vitlöken och sparrisen på medhög värme ca 3-4 min. Riv i zest från 2 citroner och fräs lite till. Häll över grädde och låt såsen puttra utan lock i ca 5 min. Under tiden kan du steka gnocchin. Hetta upp en rejäl klick smör i en separat stekpanna, stek gnocchin tills de får lite stekyta.
Riv ner rikligt med parmesan i gräddsåsen. Vänd i gnocchin, smaka av med salt och peppar. Blanda och servera. Pressa gärna över citron vid servering.
Hur mumsigt då!
Om jag gör egen gnocchi, rekommenderar du att jag kokar den först innan jag vänder ner den eller steker den?
Ser fram emot att laga denna rätt till syjuntan (läs matnjutarjuntan) nästa vecka! Allt gott!
Hej. Testade detta recept idag och min blev mer som en stuvning. Vad gjorde jag för fel? Tog matlagningsgrädde istället för vanlig.
succé!!!!!
Nej! Inte kasta ändarna!
Spara/samla dem i frysen (gärna bredvid parmesanskalkarna) och gör soppa nån gång i vinter.
Mmmm… Så enkel, så italiensk… så förba*kat god!
TACK Zeina för alla dina härliga recept, man behöver inga kokböcker mera! (så länge nätet fungerar förstås…)