Asiatisk kyckling med cashewnötter i långpanna

REKLAMSAMARBETE MED BONG TOUCH OF TASTE

Börjar du också återgå till vardagsrutinerna efter sommarlovet? Då kan det vara skönt att få till en god vardagsrätt som smidigt tillagas i långpanna till middag ikväll. Hacka allting grovt, häll en sås över och skjuts in i ugnen. Såsen är ljuvlig och lättlagad. Mät smidigt upp Bong Touch of Taste goda Ekologiska Grönsaksfond och droppa i såsen. Fonden ger hela rätten ett lyft och passar lika bra i vardagsmaten som när du ska laga något festligt. Bong Touch of Taste står för hög kvalité och rena smaker (inga konstgjorda smakförstärkare, färgämnen mm). Läs mer om fonderna HÄR!

4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 broccolihuvud
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul eller röd lök
Sås:
1 msk Bong Touch of Taste ekologisk grönsaksfond
0,5 dl japansk soja
0,5 dl söt soja
1,5 dl vatten
1 msk majsstärkelse
1 msk riven ingefära
2 st rivna vitlöksklyftor
Garnering:
2 dl naturella cashewnötter
2 salladslökar

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och under värme. Hacka kycklingen i mellanstora bitar, hacka alla grönsaker i grova bitar. Lägg grönsaker och kyckling i en långpanna. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning, låt såsen sjuda i 2-3 min på låg värme. Pensla sedan kyckling och grönsaker med såsen. Strö över cashewnötter. Tillaga allting mitt i ugnen i ca 25-30 min, tills kycklingen är klar. Garnera med salladslök och servera gärna med ris.

Join the Conversation

  1. Bella says:

    Omg! Måste ju testa denna här!!

  2. Så gott det låter! Vad tror du är gott att använda som vegetariskt alternativ istället för kycklingen?

    1. Mariana says:

      Tofu! Den är neutral till smaken. Men om du hittar tofu som är färdigmarinerad med kryddor som passar till den här rätten välj den. Du kan också
      testa grön omogen jackfruit på burk. Kolla på nätet hur man
      handskas med den. Jag tycker inte om de industriellt tillverkade köttsubstituten. Formbar sojafärs tycker jag är bra. Jag har varit lakto-ovo-vegetarian i 50 år , periodiskt vegan i mathänseende. Slarvar sällan med fisk,blåmusslor liknande. Jag uppskattar naturens gåvor, inte industrins. Visserligen tycker jag om olika slags mjölk på nötter, med det är en annan sak. Jag lagade den här rätten med tofu och den smakade riktigt gott.

  3. Magnus says:

    @Emma . All kyckling kan bytas rakt av mot Qourn. Bitar eller filéer 🙂

  4. Anonym says:

    What is the English translation for this lovely looking recipe please?

    1. Marina says:

      Caschew chicken? Thai or Chinese.

  5. Emelie says:

    Kan man servera med sådant gott arabiskt ris till!? Sådant med sånna mini nudlar eller du rekommenderar vanligt ris istället? Med vänlig hälsning, Emelie Lovén

    1. Mariana says:

      Du menar basmatiris med bitar av vermicelli? Det är upp till dig och blir säkert riktigt gott.

  6. Hej!
    Tänkte pröva denna maträtt då den verkar så god 🙂 Nu funderar jag på vad söt soja är? Går det bra med Ketjap Manis? Tack för en fin blogg med goda recept. Mvh Linn

    1. Marina says:

      Det finns thailändsk söt soja. Om jag minns rätt är en av märkena Healthy boy. Även
      Kikkoman har en söt variant. Jag
      vet inte om de har samma smak
      som ketjap manis. Jag tror att
      det borde funka, smaka av så att
      det inte blir för sött.

  7. Anonym says:

    •9

  8. Jenniefer says:

    Fick detta hos mina föräldrar idag. Så himla gott. Nu när jag vet var receptet är lär det bli mer av det

  9. Christina Berggren says:

    Väldigt gott och lätt lagat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close