REKLAMSAMARBETE MED BONG TOUCH OF TASTE
Börjar du också återgå till vardagsrutinerna efter sommarlovet? Då kan det vara skönt att få till en god vardagsrätt som smidigt tillagas i långpanna till middag ikväll. Hacka allting grovt, häll en sås över och skjuts in i ugnen. Såsen är ljuvlig och lättlagad. Mät smidigt upp Bong Touch of Taste goda Ekologiska Grönsaksfond och droppa i såsen. Fonden ger hela rätten ett lyft och passar lika bra i vardagsmaten som när du ska laga något festligt. Bong Touch of Taste står för hög kvalité och rena smaker (inga konstgjorda smakförstärkare, färgämnen mm). Läs mer om fonderna HÄR!
4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 broccolihuvud
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul eller röd lök
Sås:
1 msk Bong Touch of Taste ekologisk grönsaksfond
0,5 dl japansk soja
0,5 dl söt soja
1,5 dl vatten
1 msk majsstärkelse
1 msk riven ingefära
2 st rivna vitlöksklyftor
Garnering:
2 dl naturella cashewnötter
2 salladslökar
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och under värme. Hacka kycklingen i mellanstora bitar, hacka alla grönsaker i grova bitar. Lägg grönsaker och kyckling i en långpanna. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning, låt såsen sjuda i 2-3 min på låg värme. Pensla sedan kyckling och grönsaker med såsen. Strö över cashewnötter. Tillaga allting mitt i ugnen i ca 25-30 min, tills kycklingen är klar. Garnera med salladslök och servera gärna med ris.
Omg! Måste ju testa denna här!!
Så gott det låter! Vad tror du är gott att använda som vegetariskt alternativ istället för kycklingen?
@Emma . All kyckling kan bytas rakt av mot Qourn. Bitar eller filéer 🙂
What is the English translation for this lovely looking recipe please?
Kan man servera med sådant gott arabiskt ris till!? Sådant med sånna mini nudlar eller du rekommenderar vanligt ris istället? Med vänlig hälsning, Emelie Lovén
Hej!
Tänkte pröva denna maträtt då den verkar så god 🙂 Nu funderar jag på vad söt soja är? Går det bra med Ketjap Manis? Tack för en fin blogg med goda recept. Mvh Linn
•9