Det här är så himla gott! Ugnsbakad fetaost med pesto gjord på soltorkad tomat, färska tomater och oliver. Det hela blandas med pasta, färsk basilika och chiliflakes. Enkelt och urläcker.
4 portioner
Peston:
Ca 150 g soltorkade tomater
1 dl rostade solroskärnor
3 vitlöksklyftor
Ca 1-1,5 dl olivolja
Svartpeppar
Pastan:
300 g pasta
300 g fetaost (mängden kan halveras)
150 g körsbärstomater
Ca 1,5 dl kalamataoliver
Ca 1 tsk chiliflakes (valfritt)
Olivolja
Färsk basilika
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg alla ingredienser till peston i en blender (stavmixer eller matberedare funkar också bra) och mixa tills peston får önskad konsistens. Lägg peston i en ugnsform, toppa med fetost, tomat, oliver och lite olivolja. Baka mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut från ugnen och mosa fetaosten med en gaffel.
Koka pastan al dente och ta tillvara på 1 dl pastavatten precis innan du silar av pastan. Vänd ner pastan, pastavatten och chiliflakes med peston och fetaosten i ugnsformen. Blanda noga, toppa med basilika och servera!