Bakad fetaost med pesto rosso och pasta

Det här är så himla gott! Ugnsbakad fetaost med pesto gjord på soltorkad tomat, färska tomater och oliver. Det hela blandas med pasta, färsk basilika och chiliflakes. Enkelt och urläcker.

4 portioner
Peston:
Ca 150 g soltorkade tomater
1 dl rostade solroskärnor
3 vitlöksklyftor
Ca 1-1,5 dl olivolja
Svartpeppar
Pastan:
300 g pasta
300 g fetaost (mängden kan halveras)
150 g körsbärstomater
Ca 1,5 dl kalamataoliver
Ca 1 tsk chiliflakes (valfritt)
Olivolja
Färsk basilika

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg alla ingredienser till peston i en blender (stavmixer eller matberedare funkar också bra) och mixa tills peston får önskad konsistens. Lägg peston i en ugnsform, toppa med fetost, tomat, oliver och lite olivolja. Baka mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut från ugnen och mosa fetaosten med en gaffel.

Koka pastan al dente och ta tillvara på 1 dl pastavatten precis innan du silar av pastan. Vänd ner pastan, pastavatten och chiliflakes med peston och fetaosten i ugnsformen. Blanda noga, toppa med basilika och servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close