Parmesanpanerade fiskpinnar

Sätt guldkant på vardagen och gör fiskpinnarna lite lyxigare. Byt ut ströbröd när du panerar fisken mot riven parmesan. Det blir verkligen ett lyft på fiskpinnarna som blir extra goda och frasiga. Servera gärna med grekiska potatisklyftor, en läcker tartarsås och njut!

4 portioner
700 g torskfilé
1 dl riven parmesan
0,5 dl vetemjöl
1-2 st ägg
2 tsk örtsalt (kan ersättas med 1 tsk salt)
Svartpeppar
Smör och olja till stekning
Tartarsås:
0,75 dl majonnäs- recept på hemmagjord hittar du HÄR!
0,5 dl bostongurka
2-3 msk små kapris (valfritt)
Juice från 0,5 citron

Serveringsförslag:
Grekiska potatisklyftor

Gör såhär:
Börja med såsen: Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ i kylen.

Fisken: Tina fiskfileerna om du använder frysta. Skiva fisken i stavar som passar till fiskpinnar. Klappa fisken torr med hushållspapper.

Lägg ägg i en skål, krydda med örtsalt och svartpeppar, vispa ägget med en gaffel. Lägg riven parmesan och vetemjöl i separata skålar. Doppa fisken i vetemjöl, sedan ägg och slutligen i parmesan. Hetta upp smör och olja, stek fisken ca 5 min på varje sida på medelvärme. Servera med önskat tillbehör och njut.

Join the Conversation

  1. Ser jättegott ut. Har tyvärr inte råd med torskfilé i dagens läge, och parmesan för panering är också för dyrt. Stekte köpta fiskpinnar som serverades med potatisklyftorna och tartarsåsen. Det var gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close