Potatissoppa med topping

Krämig potatissoppa som blir extra god med krispig topping. Riven cheddarost, krispig rostad lök, läcker salladslök och chili är pricken över i:et! Jag serverade quesadillas med ost och spenat bredvid, recept hittar du HÄR!

4-6 portioner potatissoppa
1 kg potatis
Halv purjolök eller 1 gul lök
1 liter vatten
3 dl grädde (växtbaserat funkar strålande)
2 buljongtärningar av valfri sort (grönsak- eller kycklingbuljong passar bra)
Salt & peppar
Smör och rapsolja till stekning
Topping:
Riven cheddarost
Rostad lök eller knaperstekt bacon
Salladslök
Chili

Gör såhär:
Skär purjolöken i strimlor eller gul lök i tärningar. Skala och hacka potatisarna i bitar. Hetta upp smöret och rapsolja fräs löken tills den får färg. Vänd sedan i potatis och stek lite till under omrörning. Häll över hett vatten och smula i buljongtärningarna. Låt koka under lock i ca 20-30 min (tills potatisen kokas sönder).

Mosa sönder potatisarna med en slev eller potatispress. Häll i grädden, salt och peppar. Koka upp och låt puttra i 10 min. Mixa eventuellt eller behåll soppan med bitar i. Lägg upp soppa i skålar och toppa med toppingen. Servera och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close