Seg brownie med kladdig kokosfyllning. Om du gillar boutny så kommer du att älskade denna. Så god! Som alltid smakar en brownie bäst om den bakas dagen innan servering och får gotta till sig i kylen över natten.
15 bitar
200 g smör
2,5 dl strösocker
1½ dl kakao
0,5 tsk salt
1 msk vaniljsocker
3st ägg
1½ dl vetemjöl
Fyllning:
200 g kokosflingor
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
Serveringsförslag:
Florsocker, grädde och bär
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Klä en form på cirka 20 x 25 cm med bakplåtspapper. Blanda ihop kokos och kondenserad mjölk, ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. Fördela hälften av smeten jämnt i formen, klicka kokosfyllningen över, toppa med resterande smet. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna i rumstempretur och ställ sedan i kylen. Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering. Pudra med florsocker och servera gärna med färska bär och en klick grädde.
Så gott det ser ut, ska definitivt bakas 🙂 en fråga, ska man koka den kondenserade mjölken?
Mvh Atosa
Tack 😀
Nej den behöver du inte koka först. Bara att blanda direkt med kokosen.
Lycka till.
Går den bra att frysa?
Kondenserad eller karamelliserad mjölk?
1 tsk salt blev för saltigt tyvärr.
Tycker inte alls att det blev för saltigt, blev jättegott!
Sötad eller osötad kondenserad mjölk?