Bountybrownie

Seg brownie med kladdig kokosfyllning. Om du gillar boutny så kommer du att älskade denna. Så god! Som alltid smakar en brownie bäst om den bakas dagen innan servering och får gotta till sig i kylen över natten.

15 bitar
200 g smör
2,5 dl strösocker
1½ dl kakao
0,5 tsk salt
1 msk vaniljsocker
3st ägg
1½ dl vetemjöl
Fyllning:
200 g kokosflingor
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
Serveringsförslag:
Florsocker, grädde och bär

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Klä en form på cirka 20 x 25 cm med bakplåtspapper. Blanda ihop kokos och kondenserad mjölk, ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet. Fördela hälften av smeten jämnt i formen, klicka kokosfyllningen över, toppa med resterande smet. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna i rumstempretur och ställ sedan i kylen. Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering. Pudra med florsocker och servera gärna med färska bär och en klick grädde.

Join the Conversation

  1. Atosa Hayati says:

    Så gott det ser ut, ska definitivt bakas 🙂 en fråga, ska man koka den kondenserade mjölken?
    Mvh Atosa

    1. Zeina Author says:

      Tack 😀
      Nej den behöver du inte koka först. Bara att blanda direkt med kokosen.
      Lycka till.

      1. Malin says:

        Går den bra att frysa?

  2. Natasha says:

    Kondenserad eller karamelliserad mjölk?

  3. 1 tsk salt blev för saltigt tyvärr.

  4. Tycker inte alls att det blev för saltigt, blev jättegott!

  5. Paulina says:

    Sötad eller osötad kondenserad mjölk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close