Bowl med kyckling och stekt majs

Saftig yoghurtmarinerad kyckling serverad med en läcker majssallad och krämig sås. Perfekt till dagens middag och i matlådan dagen därpå.


4 port
4 st kycklingbröstfilé
Marinad:
1 dl turkisk yoghurt
1 citron
3 vitlöksklyftor
1 msk chipotlepasta (eller en annan chilisås som du tycker om)
1 msk torkad oregano
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
Salt & svartpeppar
Olivolja
Majssallad:
400 g fryst majs
2 salladslökar
1 liten knippe koriander
1 st lime
Finhackad inlagd jalapeno (justera hetta efter smak)
2 tsk paprikapulver
Salt
Sås:
1 dl majonnäs
150 g fetaost
1 liten näve koriander
2 st lime
Serveringsförslag:
Ris

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll över kycklingen. Låt gärna marineras en stund eller i kylen över natten. Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Stek kycklingen på hög värme med olja i en stekpanna, ca 3-4 min på varje sida. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen i 15 min, ta ut från ugnen och täck med folie. Låt vila innan du skär upp kycklingen.

Stek majsen på hög värme i lite olja tills den får färg. Hacka koriander, salladslök och jalapeno. Blanda med majsen och övriga ingredienser till majssalladen. Mixa ihop alla ingredienser till såsen. Servera med ris och njut!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close