Saftig yoghurtmarinerad kyckling serverad med en läcker majssallad och krämig sås. Perfekt till dagens middag och i matlådan dagen därpå.
4 port
4 st kycklingbröstfilé
Marinad:
1 dl turkisk yoghurt
1 citron
3 vitlöksklyftor
1 msk chipotlepasta (eller en annan chilisås som du tycker om)
1 msk torkad oregano
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
Salt & svartpeppar
Olivolja
Majssallad:
400 g fryst majs
2 salladslökar
1 liten knippe koriander
1 st lime
Finhackad inlagd jalapeno (justera hetta efter smak)
2 tsk paprikapulver
Salt
Sås:
1 dl majonnäs
150 g fetaost
1 liten näve koriander
2 st lime
Serveringsförslag:
Ris
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll över kycklingen. Låt gärna marineras en stund eller i kylen över natten. Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Stek kycklingen på hög värme med olja i en stekpanna, ca 3-4 min på varje sida. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen i 15 min, ta ut från ugnen och täck med folie. Låt vila innan du skär upp kycklingen.
Stek majsen på hög värme i lite olja tills den får färg. Hacka koriander, salladslök och jalapeno. Blanda med majsen och övriga ingredienser till majssalladen. Mixa ihop alla ingredienser till såsen. Servera med ris och njut!