Burritos med kyckling tinga och mexikanskt ris

Matiga burritos fyllda med saftig kyckling tinga tacos, kryddigt mexikanskt ris och riven ost. Tortillabröden viks ihop och bakas frasiga i ugnen. Helt galet gott! Rätten kan enkelt göras vegetarisk, byt ut kycklingen mot Oumph eller ett annat vegetariskt alternativ som du tycker om! Jag serverar burrtiosen med lime och koriander, om du vill ha en god sås till passar guacamale eller salsa roja till.

6 portioner
12 st stora tortillabröd
Olja till stekning och pensling
Ca 200 g riven ost
Kyckling tinga:
2 förpackningar plommontomater på burk (á 400 g)
3 st kycklingfiléer (ca 650 g)
Ca 1 liter vatten
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
Olja till stekning
Kryddor:
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad mejram
2 tsk paprikapulver
1 msk chipotlepasta
Salt & peppar
Mexikanskt ris:
Recept HÄR! (jag följde receptet men ersatte ärterna med 1 frp, 400 g, kokta svarta bönor och 1 burk kokt majs)
Serveringsförslag:
Lime att pressa över och eventuellt koriander som garnering

Recept på entomatadas hittar du HÄR! på chimichangas HÄR! och på flautas HÄR!

Gör såhär:
Börja med kycklingen. Lägg kycklingfilé i en gryta, häll på vatten tills det täcker och låt koka upp. Skumma av och låt koka tills kycklingen är helt färdiglagad, ca 15 min. Låt kycklingen svalna och fördela sedan i stora strimlor med fingrarna eller två gafflar. Hacka löken till kycklingen i tunna strimlor, finhacka vitlöken . Hetta upp olja och fräs löken glansig. Vänd i vitlök och alla kryddor och stek på medelvärme i ca 3 min. Vänd ner tomaterna, chipotlepasta och mosa tomaterna grovt med en gaffel. Krydda med salt och pepper, låt såsen puttra utan lock i ca 20 min. Under tiden kan du göra riset.

Gör riset enligt receptet HÄR! När tomatsåsen ovan har fått koka i ca 20 min vänder du i kycklingen och låter det hela koka i ca 10-15 min till utan lock.

Värm ugnen till 225°, över och under värme. Lägg ris mitt i ett tortillabröd, lägg kyckling över riset och avsluta med riven ost. Vik ihop till en burrito och lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt. Pensla bröden med olja och baka mitt i ugnen ca 12-15 min. 

Join the Conversation

  1. Sååå gott!

  2. Veronika says:

    Funkar det bra att frysa in dom här?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close