Mexikanskt ris

Supergott ris som passar perfekt att serveras till de flesta rätter. Jag har serverat riset med chimichangas, recept hittar du HÄR!

4 portioner
1 röd eller gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
2 tsk spiskummin
3 dl långkornigt ris
3 dl frysta ärtor
6 dl vatten
1 tsk salt
Olja till stekning

Gör såhär:
Hacka lök i tärningar och vitlök fint. Hetta upp olja och stek lök tills den får färg. Vänd i vitlök, spiskummin och tomatpuré, stek under omrörning i ca 2-3 min. Skölj riset, sila av och vänd ner i grytan med den stekta löken. Tillsätt ärtor, salt och hett vatten. Rör om allting, lägg ett lock på grytan och koka upp riset, sänk värmen till medelvärme och låt riset ångas under lock tills det suger åt sig all vätska. Servera med önskat tillbehör.

Join the Conversation

  1. Petter Bäck says:

    Hej! 2 tsk salt var lite för mycket, men funkade bra att späda med lite tomat kross!

  2. Sacco says:

    Hej Zeina.
    Vill bara passa på och tacka dig för alla goda recept och för all inspiration jag fått av dig. Nu har min matlagning och mina kunskaper kring mat nått en ny nivå och det känns underbart att vi äter så varierad kost i vår familj. Nu har jag även vågat släppa handbromsen och skriver endast upp ingredienserna ibland och hoppar över “gör såhär” biten. Det är viktigt, så man lär sig att tänka själv och man får självförtroende samtidigt,
    Detsamma om någon ingrediens råkar fattas hemma, då blir jag inte längre arg utan tänker positivt, ett läge att utmana sig själv och prova på något nytt.
    Nu i veckan ska jag göra denna maträtt, ser så gott ut.
    Tack för allt jobb du gör, du är fantastisk Zeina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close