Ris/ Sydamerika/ Veganskt/ Vegetariskt

Mexikanskt ris

Supergott ris som passar perfekt att serveras till de flesta rätter. Jag har serverat riset med chimichangas, recept hittar du HÄR!

4 portioner
1 röd eller gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpure
2 tsk spiskummin
3 dl långkornigt ris
3 dl frysta ärtor
6 dl vatten
2 tsk salt
Olja till stekning

Gör såhär:
Hacka lök i tärningar och vitlök fint. Hetta upp olja och stek lök tills den får färg. Vänd i vitlök, spiskummin och tomatpuré, stek under omrörning i ca 2-3 min. Skölj riset, sila av och vänd ner i grytan med den stekta löken. Tillsätt ärtor, salt och hett vatten. Rör om allting, lägg ett lock på grytan och koka upp riset, sänk värmen till medelvärme och låt riset ångas under lock tills det suger åt sig all vätska. Servera med önskat tillbehör.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Petter Bäck
    27/03/2020 at 19:01

    Hej! 2 tsk salt var lite för mycket, men funkade bra att späda med lite tomat kross!

  • Leave a Reply