Buffé/ Kyckling/ Sydamerika

Chimichangas med stekta bönor och kyckling

Busenkel och lättlagad variant på mexikanska chimichanga. Chimichangas är stekta burtios. Jag har gratinerat mina i ugnen och fyllningen har jag gjort väldigt enkel med strimlad kyckling och en burk tomatsalsa. Med bönröran och den rivna osten blir dessa urläckra!

4 stora portioner eller 8 mindre
8 st stora tortillabröd
500 g kycklingfilé (kan ersättas med oumph eller quorn)
1 burk tomatsalsa (ca 230 g)
Ca 200 g riven ost
Olja till stekning och pensling
Stekta bönor:
2 pkt färdigkokta kidnneybönor (à 400 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
0,5 tsk rökt paprikapulver
1 dl vatten
Salt & peppar

Serveringsförslag:
Mexikanskt ris
Tomat, lök, koriander, lime och gräddfil

Gör såhär:
Börja med stekta bönor. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Tillsätt vitlök och stek lite till. Tillsätt bönor, spiskummin och rökt paprikapulver, stek allting under omrörning i ca 2-3 min. Mosa bönorna med en potatisstöt, späd med lite vatten, smaka av med salt och peppar. Stek nån minut, täck sedan med grytlock och ställ åt sidan.

Skär kycklingen i strimlor. Hetta upp olja och stek kycklingen tills den får färg. Häll över salsasåsen och låt allting puttra i 2-3 min.

Värm ugnen till 225°. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bre bönröra mitt på ett tortillabröd, lägg kyckling över, toppa med riven ost och vik ihop ett fyrkantigt paket. Lägg tortillabröden med skarven nedåt på plåten. Pensla med olja och baka mitt i ugnen tills bröden blir gyllene och frasiga. Servera gärna nygräddade och varma.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Theresia
    02/07/2020 at 13:12

    Hej
    Jag hittar inte beskrivningen på mexicanskt ris

  • Leave a Reply