Caesarsallad med saftig kycklingfilé, krutonger, parmesanost och en läcker dressing. Jag vill inte att majonnässmaken ska vara skarp i min dressing så jag har i creme fraiche, det gör såsen krämig och extra god. Denna trevliga middagen dukade jag fram till familjen till helgmyset. Jag serverade en god hummus bredvid och ett härligt fruktfat. Jag hade små mozarellabollar som alternativ, barnen tycker det smakar godare än parmesanost. Alla hemma älskade middagen och barnen sa att det var det godaste de hade ätit på länge.
4 portioner
2 st romansallad
4 st saftiga kycklingfiléer- recept HÄR!
Ca 1,5 dl riven parmesanost
Krutonger:
6 skivor just bröd
2-3 msk olivolja
Dressing:
1,5 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
3 st finhackade sardellfiléer
1-2 st pressade vitlöksklyftor
Saften från en halv citron
2 tsk olivolja
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Gör såhär:
Börja med att förbereda dressingen. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Om du tycker såsen känns för tjock kan du späda ut den med mer creme fraiche eller lite vatten. Täck väl och ställ i kylen fram till servering.
Gör kycklingfiléerna enligt receptet HÄR! Låt svalna och skära i diagonala skivor. Skär brödskivorna i fyrkanter, ringla över olivolja och rosta dem på 200° mitt i ugnen i några minuter. Skölj och hacka romansalladen. Blanda salladen med lite av dressingen. Lägg upp salladen i tallrikar eller på ett stort fat. Lägg kycklingen, krutonger och parmesanost över salladen. Ringla över lite mer dressing och servera! Recept på hummusen som finns med på bild hittar du HÄR! och chiafrödrycken HÄR!
Det där ser supergott ut
Testade detta till middag idag – verkligen jättegott!
Allt var bara så gott och kycklingreceptet samt dressingreceptet var fantastiskt.
Tack Zeina