Dessa bröd är verkligen såååååå goda! Saftiga med smak av ost och jalapeños. Njut av bröden precis som dom är eller som tillbehör vid maten.
Ca 20 st chilicheesebröd
25 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
4 dl kallt vatten
12 dl vetemjöl special
1/2 dl rapsolja eller olivolja
1 msk ljus sirap eller honung
2 tsk salt
150 g jalapeno (grovhackade)
150 g ost med skarp smak hackad i kuber (tex cheddarost )
Pensling och garnering:
1 uppvispat ägg
Ca 1 dl riven ost
Lös jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser utom osten och jalapeños i ca 10 min. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt jalapeñosen rinna av och hacka i grova bitar. Tillsätt osten och jalapeños i degen och blanda några varv på långsam hastighet.
Ta upp degen och knåda den lite på mjölat bord. Dela degen i ca 20 bitar, forma runda bullar och sätt på plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk eller plast och låt jäsa cirka 60 min i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 250°, över och undervärme. Pensla bröden med ägg och strö ost över. Grädda i 10-13 min mitt i ugnen. Servera gärna direkt eller låt svalna under bakduk.
Hej har en fråga om hur stor pajform du använder till din västerbottenpaj på köket. se . Hittar inte någonstans
Mvh sofie
Dessa blev så saftiga och fantastiskt goda frallor!
Mycket uppskattat gott som lördagens kvällsmys för mig och min man