Dessa bröd är verkligen såååååå goda! Saftiga med smak av ost och jalapeños. Njut av bröden precis som dom är eller som tillbehör vid maten.
Ca 20 st chilicheesebröd
25 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
4 dl kallt vatten
12 dl vetemjöl special
1/2 dl rapsolja eller olivolja
1 msk ljus sirap eller honung
2 tsk salt
150 g jalapeno (grovhackade)
150 g ost med skarp smak hackad i kuber (tex cheddarost )
Pensling och garnering:
1 uppvispat ägg
Ca 1 dl riven ost
Lös jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser utom osten och jalapeños i ca 10 min. Dubbla tiden om du knådar för hand. Låt jalapeñosen rinna av och hacka i grova bitar. Tillsätt osten och jalapeños i degen och blanda några varv på långsam hastighet.
Ta upp degen och knåda den lite på mjölat bord. Dela degen i ca 20 bitar, forma runda bullar och sätt på plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk eller plast och låt jäsa cirka 60 min i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 250°, över och undervärme. Pensla bröden med ägg och strö ost över. Grädda i 10-13 min mitt i ugnen. Servera gärna direkt eller låt svalna under bakduk.
Hej har en fråga om hur stor pajform du använder till din västerbottenpaj på köket. se . Hittar inte någonstans
Mvh sofie
Dessa blev så saftiga och fantastiskt goda frallor!
Mycket uppskattat gott som lördagens kvällsmys för mig och min man
Det här receptet har du stulit rakt av. Inte ens ändrat ett ord.