Goda filodegssnurror med smak av chilicheese. Hettan från jalapenon, krämigheten från osten och det frasiga från filodegen gör dessa minipajer oemotståndligt goda. Lika läckra att avnjutas kalla som varma.
Se hur jag gör pajerna steg för steg HÄR!
8 st chilicheese snurror
8 st ark filodeg
300 g färskost
200 g riven cheddarost
1 dl finhackad jalapeno (du kan öka mängd för mer hetta)
1 ägg till pensling
Gör såhär:
Blanda färskost, jalapeno och riven ost. Lägg ett ark filodeg på ett bakbord och täck de andra filodegen som du inte använder med dubbla kökshanddukar. Degen torkar ut snabbt så var noga med att hålla den övertäckt.
Klicka oströran längs kanten på filodegsplattan från långsidan. Rulla den och forma sedan till en snurra. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla snurrorna med uppvispat ägg.
Värm ugnen till 200° och baka fildoegspajerna gyllene och frasiga mitt i ugnen i ca 10-12 min. Det kommer rinna ut lite ost från snurrorna och det är ok. Så fort du har tagit ut dem från ugnen lyfter du upp osten som runnit ut från varje paj och lägger det på snurrorna. Servera dem med sallad, som tillbehör vid maten eller på buffén. MUMS!
Så gott… krämigheten från osten och hettan från jalapenon.