Lättbakad chokladpaj med frasig oreobotten och krämig chokladmousse. Ingen ugn behövs, ljuvligt god och enkel att baka. En riktig höjdarkaka!
10-12 bitar
2 pkt oreo chokladkex med vit fyllning (ca 310 g)
1o0 g smält smör
Chokladmousse:
200 g mörk choklad
3,5 dl grädde
0,5 tsk vaniljsocker
Förslag på topping:
2 dl vispad grädde
Bär
Riven mjölkchoklad
Oreokex
RECEPT PÅ CHOKLADPAJ MED HALLON HITTAR DU HÄR!
Gör såhär:
Börja med pajskalet: Smält smöret och ställ åt sidan. Mixa chokladkexen fint i en matberedare eller mixer. Tillsätt smöret och mixa tills allting är ordentligt blandat. Tryck ut kexsmulorna i en pajform, ca 24 cm, gärna med avtagbar kant. Tryck den jämnt i hela formen. Ställ formen i kylen medan du förbereder fyllningen, ca 20 min.
Chokladmousse: Finhacka chokladen till riktigt små bitar, lägg det i en skål. Värm upp 1,5 dl grädde utan att det kokar. Häll den heta grädden över chokladen och låt stå i 30-60 sekunder utan att du rör om. Rör sedan om och blanda tills chokladen smälter. Låt blandningen kallna helt. Vispa resterande 2 dl grädde med 0,5 tsk vaniljsocker fluffigt. Häll den kalla chokladgrädden över den vispade grädden. Vispa till en mousse, tänk på att inte vispa för länge, då kan moussen bli grynig. Så fort den blivit fluffig är den klar. Jag råkade dessvärre vispa min mousse liiite för länge så den blev lite för stel i konsistensen, tur att den smakade gott ändå 😉
Häll moussen över pajskalet. Låt stelna i kylen i minst 30 min, den klarar sig fint i kylen i flera timmar. Garnera med vispad grädde, oreokex, bär och riven choklad.