Egyptiska hawawshi- Fyllda pitabröd

Färsfyllda pitabröd är en favorit i Mellanöstern. Hawawshi är den egyptiska varianten och arayes som du hittar recept på HÄR! är en favorit i bla Libanon. Hawawshi är kryddiga och smakrika. Blir lite som en burgare när man fyller bröden och bakar dom med den smakrika färsen. För bäst resultat ska du använda pitabröd, inte libabröd till dessa. Pitabröd är lite tjockare och blir inte blöta i konsistensen. Jobba gärna med färs som har låg fetthalt så håller bröden sig lite frasigare. Servera gärna med en syrlig sallad eller citron som du pressar över vid servering. Bröden är allra godast varma och nybakade.

4 portioner
8 st pitabröd- färdigköpta eller baka egna, recept HÄR!
Olivolja till pensling
Fyllning:
600 g färs (gärna fettsnålt färs eller formbar vegofärs)
1 grön paprika
1 röd eller gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten knippe persilja
2 msk tomatpuré
1 färsk röd chili (valfritt)
2 tsk sjukryddor (kryddmix från Mellanöstern- recept HÄR! om du vill göra egen mix)
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Salata baladi- egyptisk sallad

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Hacka lök, paprika, vitlök och persilja fint. Blanda ihop med färsen och övriga ingredienser till fyllningen.

Dela pitabröden i mitten. Fyll bröden med fyllningen och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med olivolja. Tillaga mitt i ugnen i 10 min. Ta ut från ugnen, vänd på bröden och tillaga i 10 min till. Servera och njut!

Join the Conversation

  1. Maria says:

    Hej, kan man frysa dessa?

  2. Madeleine says:

    Testade häromdagen, supertrevliga att göra veganska! Tack för ett fantastiskt recept, återigen.

  3. Wow, så nice!

  4. Bröden ska penslas med varmt smör inte olivolja, för bästa resultat (som i egypten) 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close