Enkel Poke bowl- Årets godaste sallad

REKLAM FÖR KIKKOMAN

Jag älskar Kikkomans japanska soja och Ponzu Citrus sojasås. Det är något jag alltid har i mitt skafferi! Jag blev genast nyfiken när Kikkoman släppte en ny produkt, en sås för poke bowls. Jag tycker att poke bowl är en riktigt god rätt som jag gärna beställer när jag äter ute. En autentisk hawaiiansk poke bowl kanske inte riktigt känns som en vardagsrätt som man slänger ihop till middag då man behöver färsk lax eller färsk tonfisk som ska marineras länge och många andra ingredienser. Men det blir faktiskt inte krångligare än man själv gör det. Jag har gjort två förenklade “vardagsversioner” av poke bowl som blev alldeles fantastiska. Detta är LÄTT sommarens godaste sallad som jag kommer att packa ner i picknick korgen. Bara att bygga ihop sin bowl i en skål eller matlåda, sen ringla sås över härligheten och njuta. Kikkomans sås för poke bowls var magisk, så himla god. Alla i min familj älskade den. Wow säger jag bara. Du MÅSTE testa den! Den tog min sallad till en helt annan nivå. Rekommenderar den varmt till mycket mer än sås till poke bowl. Passar perfekt att ringla över vilken rätt som helst eller som marinad till tofu, fisk, kött och grönsaker.
1 poke bowl med antingen tonfisk eller lax
Ca 3 msk Kikkoman sås för Poke Bowls
2 dl kokt ris eller 2 dl kokt quinoa
1 laxfilé eller 0,5 dl tonfisk i olja eller vatten
Tips på vad du kan ha i din bowl (mixa fritt efter smak):
Edamamebönor
Mango
Babyspenat
Salladslök
Avocado
Gurka
Rödlök
Rädisor
Kimchi
Sesamfrön
Lime

Gör såhär:
Om du ska servera laxfile i din bowl gör du såhär: Värm ugnen till 175°. Lägg en portionslaxfilé i en ugnsform med bakplåtspapper. Pensla laxen med Kikkomans sås för poke bowl, pressa lite lime över, strö på sesamfrön och tillaga mitt i ugnen i ca 12-15 min. Låt svalna.

Bygg ihop din bowl: Lägg ris eller quinoa i en skål. Lägg toppingen som du har valt snyggt i skålen. Vad du har valt och hur mycket du har av allting bestämmer du fritt efter smak. Här finns inga rätt eller fel utan här låter man fantasin och smaken bestämma 😀 Lägg lax eller tonfisk mitt i skålen. Ringla Kikkomans sås för poke bowl över allting, hugg i och njut! Om du vill ha salladen i en matlåda som du ska äta på jobb eller picknick så kan du bygga ihop hela matlådan och lägga såsen i en liten burk.

Join the Conversation

  1. bitte says:

    Hej
    Så glad över dina recept nu senast den kanariska potatisen som jag också älskar men som tyvärr inte finns i Spanien där jag varit i vinter. Ditt Hummusrecept är det absolut bästa jag testat. Ska ge mig på falafel så småmningom
    Bitte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close