Ner med allt i en och samma form! Resultatet blir fantastiskt. Fisken blir saftig och såsen tillagas samtidigt . Servera det här med allt från kokt potatis, pasta till ris. Torsken kan du byta ut mot lax om du vill det.
6 portioner torskgratäng
800 g torskfilé
5 dl grädde (gärna vispgrädde)
3 dl creme fraiche
1 kruka finhackad dragon eller 1 msk torkad dragon
0,5 purjolök
8 st soltorkade tomater
1 citron
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Skölj och strimla purjolöken i tunna skivor. Hack soltorkade tomater i strimlor och finhacka dragon. Hacka torskfilé i portionsbitar.
Lägg purjolöken i botten av en ugnsform och lägg sedan fisken över. Toppa med soltorkad tomat. Blanda crème fraîche, grädde, dragon, dijonsenap, zest från 1 citron, salt och peppar i en skål. Blanda såsen väl och häll det i ugnsformen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Pressa citron över vid servering.
Jag använde matlagningsgrädde med 15% fetthalt och även créme fraiche med 15% fetthalt och såsen blev inte len utan lite som att den skar sig. Kan det vara pga grädden?
ska det verkligen vara så mycket grädde i-vill ju inte ha för blaskigt ?7Tack för alla goda recept som du delar med dej av
Stek löken, den blir inte klar annars.
Supergod gratäng som alltid blir lika god.