Sommaren är på väg, jag längtar och drömmer mig bort till varmare dagar. Jag tänker på goda fruktdrinkar, mingel och tilltugg i parken med nära och kära. Jag smygstartar därför redan nu med en riktigt läskande drink som jag serverar med fetaost och pistage. Samtidigt sprider jag lite kärlek i bloggosfären tillsammans med Jessica Giandomenico från matbloggen Tuscas Värld. Vi är tycker båda att det behövs mer bloggkärlek mellan oss bloggare där vi lyfter upp varandra. Det blev ett roligt och spännande samarbete mellan oss! Vi gav varandra fria händer att kika runt i respektive bloggar, välja ut något gott och göra sin egen twist på rätten.
Jessica är en underbar tjej från Sverige som bor i Italien. Hennes blogg är fantastisk, den öppnar för mig en helt ny värld med många nya maträtter som jag bara måste testa. Det är mycket medelhavsmat, glutenfritt och även några svenska guldkorn. Hon skriver på ett sätt som gör en glad när man läser hennes recept. Vi var båda nominerade till Matbloggspriset folkets val 2015. Trots att vi “tävlade” mot varandra fanns det aldrig en sådan känsla mellan oss, vår relation stärktes istället av den upplevelsen. Vi har idag en jätte fin relation och Jessica inspirerar mig med sina fina recept och positiva attityd. När jag skulle välja ett recept från Tuscas Värld bestämde jag mig först att laga hennes Pasta carbonara på mitt vis. Sen ändrade jag mig och ville istället testa riktig läckra biscotti. Efter många om och men blev det till slut fetaost med pistage och honung. Till det gjorde jag en alkoholfri citrussirap inspirerad av limoncello. God mingelmat med en härlig sommarkänsla över sig.
Fetaost med pistagenötter och honung- recept hittade jag HÄR!
Toppa fetaost med honung och torrostade pistagenötter. Du kommer bli förvånad hur bra det passar ihop!
Den mjuka osten och de knapriga nötterna, sötman från honungen, och sältan av osten. De är som gjorda att serveras ihop.
Rosta färdigskalade osaltade pistagenötter i en stekpanna tills de börjar få lite färg. Låt dem svalna och grovhacka. Spara några hela för dekorationens skull. Skär osten i kuber. Arrangera snyggt på ett fat, ringla över lite honung av valfri sort, och strö över nötterna. Hepp, du har fredagens bästa drinktilltugg, bufféns läckraste ostbricka eller en spännande förrätt till en romantisk middag på tu man hand.
1 liter fruktig citrusdrink
Ca 6-8 msk citronsirap- recept HÄR!
2 apelsin
2-4 citroner (justera syra efter smak)
7 dl vatten eller kolsyrat vatten
4 mynta kvistar
5 st jordgubbar
Citron- och limeskivor
Gör såhär:
Pressa citron och apelsin och lägg saften i en bringade. Tillsätt citronsirap och späd ut med vatten. Vill du ha en sötare smak på drycken kan du tillsätta mer sirap. Ha i jordgubbar och myntakvistar. Blanda i citron- och limeskivor precis innan servering. Serveras iskall med ett gott tilltugg.
Perfekt dricka till en varm sommardag! Måste testas…
Kram Karin
Åh, vad jag är glad att jag hittade din sida. Snålvattnet rinner när jag läser recepten. Kommer att använda dina recept jättemycket!
Jag tackar så JÄTTE mycket. Så kul att läsa 😀 KRAM!!!
Tack för ett kul samarbete! <3
Tack själv 😀 super kul!