Ugnsbakade paprikor fyllda med veggofärs. De bakas i en god tomatsås som gör paprikorna extra goda och saftiga. Du hittar ett till recept på fyllda paprikor HÄR! Du kan även laga dessa på veggofärs om du vill ha dem vegetariska.
4 portioner
5-6 st paprikor av valfri färg (jag tycker att röda smakar bäst)
Fyllning:
200 g veggiefärs (jag använder anamma veggofärs)
1 dl ris (valfri sort)
1 dl finhackad persilja
1 lök
1 msk paprikapulver
Ca 2 tsk salt, vegeta, allkrydda eller örtsalt (välj en av dessa)
1 tsk svartpeppar
Tomatsås:
5 dl vatten
3-4 msk tomatpuré
1 buljongtärning eller salt
1 tsk paprikapulver
1 lagerblad
1 tsk socker
Gör såhär:
Lägg alla ingredienser till tomatsåsen i en gryta och låt puttra under lock i 15-20 min. Förbered under tiden fyllningen. Koka upp riset snabbt, riset ska bli lite mjukt men fortfarande ha en hård kärna. Sila av och ställ åt sidan. Hacka lök och stek i olja tills den mjuknar och får färg. Tillsätt veggofärsen, persilja och stek en stund. Tillsätt alla kryddor och fräs en stund till. Vänd sedan i riset och ställ åt sidan.
Värm ugnen till 200°. Dela paprikorna i mitten, tvätta och kärna ur. Fyll varje paprika med risfyllningen. Ta bort tomatsåsen från värmen, smaka av och krydda eventuellt mer. Lägg tomatsås i botten av en ugnsform. Lägg paprikorna i formen och lägg lite tomatsås över varje paprika. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med sallad och en bit bröd.