Bruschetta är en favorit i det italienska köket men här har jag gjort en variant med grekiska smaker. Smörstekta brödskivor toppade med tyrosalata (vispad fetaost), tomat, kapris, oregano och rödlök. Servera som en förrätt eller tillbehör vid maten.
4-6 port grekisk bruschetta
1 stor baguette
Vispad fetaost – recept HÄR! (jag tillsatte även en pressad vitlöksklyfta)
200 g tomater
0,5 rödlök
0,5 dl kapris (valfritt)
Liten näve färsk oregano eller 1 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
Kalamataoliver till servering
Salt & peppar
Smör och rapsolja till stekning
Gör såhär:
Hacka tomat och lök i små tärningar. Blanda med oregano, salt, peppar och kapris. Låt stå i kylen medans du förbereder resten. Vispa ihop fetaoströran. Skär brödet i skivor, hetta upp en rejäl klick smör och rapsolja i en stekpanna. Stek brödet gyllene på båda sidor på medelhög värme. Bred fetaostkräm på brödskivorna, toppa med tomatsalladen. Servera oliver bredvid och njut!