Grekiska potatisklyftor med vitlök och citron

Syrliga potatisklyftor med vitlök. Ett ljuvligt gott tillbehör vid maten! Njut gärna med en skål tzatsiki bredvid!

4 portioner
1 kg fast potatis
Ca 4-6 vitlöksklyftor
2 citroner
1 msk torkad oregano
0,5 dl olivolja
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Persilja till garnering (valfritt)
Serveringsförslag:
Tzatsiki

Gör såhär:
Dela potatisarna i klyftor. Lägg i en gryta, täck med vatten. Låt potatisarna koka tills de mjuknar lite utan att dom kokas sönder, ca 4 min räcker. Sila av och låt vara i silen i 10 minuter, tills det slutar ångas från potatisarna. Potatisarna ska torka helt så de blir krispiga och goda. 

Värm ugnen till 225°. Över och undervärme. Blanda ihop juice från 1 citron, grovhackade vitlöksklyftor, oregano (spara lite till garnering), olivolja, salt och peppar. Lägg potatisklyftorna på en plåt. Ringla över marinaden och blanda noga. Skiva en citron och lägg i formen med potatisarna. Strö lite oregano över. Tillaga mitt i ugnen i ca 20-25 min, tills potatisarna får en fin krispig yta. Toppa med persilja och servera, gärna med taztsiki.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close