Galet god halloumiburgare som toppas med en fantastisk grillad paprikaröra och picklade rödlök. Åh så gott! Den grillade paprikaröran är min favorit som jag brukar äta med en bit bröd. Kombinationen av grillad paprika, picklad rödlök med chili och halloumi blev en riktig fullträff. Super fräscht och gott!
4 portioner halloumiburgare
400 g halloumi
Picklad rödlök:
1 rödlök
1 chili (justera hetta efter smak)
0,5 dl vit vinäger
2 msk vatten
1 tsk socker
1 tsk kummin- eller senapsfrön (kan uteslutas)
5 st pepparkorn
0,5 tsk salt
Grillad paprika:
4 st spetspaprika
2 st vitlöksklyftor
4 msk olivolja
Salt & peppar
Tillbehör:
Hamburgerbröd- recept på klassiska hamburgerbröd HÄR! och nyttiga glutenfria HÄR!
Sallad, tomat & gurka
Gör såhär:
Börja med picklade rödlök. Skiva löken och chilin tunt, lägg i en ren glasburk. Koka upp vinäger, vatten, socker, salt och kummin- eller senapsfrön. Häll vinägerlagen över löken och låt svalna fram till servering (ca 30 min minst). Du kan förvara rödlöken i kylen upp till 2 veckor.
Grilla sedan paprikorna. Värm ungen till 250° och ha gärna grill funktion på. Lägg paprikorna på ett galler och grilla mitt i ugnen i ca 15 min. Vänd på dem och grilla i ca 10-15 min till. De är klara när skalet har svartnat. Lägg i en skål och täck med en plastpåse. Låt svettas och svalna i ca 15 min, då går det lättare att skala dem. Dra bort skalet och ta bort kärnhuset. Finhacka vitlöken till små tärningar, hetta upp olivoljan och stek vitlöken på medelvärme utan att den bränns vid. Vitlöken ska bara mjukna lite, skär paprikorna till strimlor och stek med vitlöken i 3-4 min under omrörning. Krydda med salt och peppar.
Skär halloumi i 4 tjocka bitar på längden. Stek eller grilla dem ca 1-2 min på varje sida. Lägg salladsblad, gurka och tomat på ett hamburgerbröd, lägg varma halloumi över. Toppa slutligen med grillad paprika och picklade rödlök. Servera och NJUT genast. Mmmmm…. galet gott!
Så gott med halloumiburgare! Vi gjorde på ett lite annorlunda vis med riven ost som blandades med riven morot, kryddor och annat gott, härligt god burgare:)
Använd gärna eldost/stekost! Svenska djur har det bättre!