Kebabgryta

En god kebabgryta som du snabbt slänger ihop. Praktiskt och enkelt att servera de dagar man är sugen på något riktigt gott utan att stå allt för länge i köket. 
Fotor_144475098632279

6 portioner Kebabgryta
600 g kebabskav- recept på hemmagjord kebab hittar du HÄR!
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 paprikor av valfri färg (jag har en röd och en grön)
2 pkt krossad tomat (ca 400 g styck)
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk paprikapulver
1 köttbuljongtärning eller salt
Svartpeppar
Ris– recept hittar du HÄR!

Gör såhär:
Hacka lök och paprika i strimlor, finhacka vitlöksklyftan. Hetta upp lite olja och stek grönsakerna under omrörning tills de mjuknar och får lite färg. I en separat stekpanna steker du kebaben tills den får färg. Vissa kebab kan innehålla mycket fett och släppa ifrån sig olja under stekning. Lyft bort kebaben utan att få med den överflödiga oljan.  Blanda kebaben med de stekta grönsakerna. Häll över krossad tomat, tomatpuré, vatten och alla kryddor. Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra utan lock i ca 20-25 min. Smaka av och krydda eventuellt mer. Om du vill ha en krämig gryta kan du tillsätta 2-3 dl grädde eller cremé fraiche och låta grytan puttra i ytterligare 10-15 min, jag kör min gryta utan. Servera med ris, bröd eller pasta och en klick yoghurt.
Fotor_144475161064022Fotor_144475109551283

Join the Conversation

  1. Hanna says:

    En favorit. Enkel och extremt God!

    1. Zeina Author says:

      Så himla kul att du gillar receptet och för att du berättar. Tack 🙂

  2. Ambjörn says:

    Smakar exakt som jag mins det från jag gick i skolan, mycket god en klar favorit.

    1. Zeina Author says:

      Härligt 😀 Tack!

  3. Meriam says:

    Hej! Jag kan erkänna att mina barn har börjat äta godare i bättre nu efter jag börjat följa den sidan ☺️ Kan aldrig tackar dig nog Zeinsa❤️

    1. Zeina Author says:

      TACK 😀 Så underbart att läsa. Kram till dig

  4. Rihab says:

    Hej tack så hemsk mycket för din blogg. Har letat efter receptet på kebabgryta (iskender kebab) länge och testa flera recept. Men fick ej rätt smak förrän jag testade din recept. Gud va god den var,
    Kunde ej sluta o äta av den.
    Jag la Sesam bröd och sen kebaben på och lite yoghurt

    1. Zeina Author says:

      Så härligt att läsa 😀 Jag tackar så mycket för att du tar dig tid att berätta. Underbart att du var så nöjd! Gott med sesambröd och yoghurt bredvid, mums!

  5. Kicki says:

    Jättegott! Tack Zeina! Älskar din sida med alla goda recept!

  6. Jennifer says:

    Omg gjorde denna till min sambo o 1åriga dotter idag o vi åt de både till lunch o middag det va sååå gott!
    Gjorde med bulgur till och hade kebab i frysen (ja gjorde din hemmagjorda kebab för ett tag sen)mums nu är den slut så den tänker ja också göra igen snart!
    Tack för att du har världens bästa o godaste recepten på all världens mat det uppskattas Zeina du är så grym! Kram!

  7. maria olsson says:

    Super gott!

  8. Natalia says:

    Glömde du inte chilisåsen kanske? Jobbat I skolkök och i våran hade vi alltid chilisås.

    1. Ha i egen kebabkrydda i receptet så blir det superb!

  9. Therese says:

    Supergott recept, men jag häller även i hemmagjord kebabkrydda i detta recept, blir EXTREMT gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close