Helt fantastiskt god och krämig pasta med biff, tomat och paprika. Enkel att laga och är perfekt att njuta av till fredagsmiddag.
6 port
400 g pasta
400 g oxfilé, lövbiff, ryggbiff eller entrecote (välj fritt efter smak)
2 schalottenlökar eller 1 lök
4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
200 g cocktailtomater
1 msk chipotlepasta (kan ersättas med tomatpuré för mild smak)
5 dl grädde
1 msk japansk soja
Ca 2 dl riven parmesan
Finhackad persilja
Rikligt med svartpeppar
Salt
Rapsolja till stekning
Gör såhär:
Koka pastan al dente, precis innan du silar av pastavattnet tar du tillvara på ca 2 dl av pastavattnet. Hacka lök, vitlök och paprika. Dela tomaterna i halvor. Hacka biffen i strimlor.
Hetta upp olja i en traktörpanna. Stek köttet i omgångar på hög värme, om du har för mycket kött samtidigt i stekpannan kommer köttet att kokas istället för att stekas. Köttet behöver inte bli genomstekt, bara få lite yta. Lägg köttet åt sidan.
I samma stekpanna som du stekte köttet har du i lök, tillsätt eventuellt lite mer olja om det behövs. Stek löken tills den får färg. Vänd sedan i paprika och vitlök, stek lite snabbt. Ha i chipotlepasta och stek lite till. Ha i tomaterna och stek lite snabbt. Tillsätt grädde, soja och låt såsen koka utan lock på medelhög värme i ca 10-12 min. Vänd i biffen, rikligt med svartpeppar och låt koka i 3-4 min till. Vänd i parmesan, smaka av med salt och dra bort från värmen. Vänd ner pastan, pastavatten, blanda och avsluta med att blanda i persilja. Servera och njut!