Kycklingshawarma- Kycklingkebab

Shawarma är en personlig favorit! Det är en variant på kebab där köttet skärs i tunna strimlor och serveras i en rulle. Köttet ska gärna gotta till sig en smakrik marinad med goda kryddor, vitlök, citron, yoghurt och vinäger. Köttet blir otroligt mört och smakrikt. Servera med bröd, toum och krispiga grönsaker!

4-6 portioner shawarma
4-5 st kycklingbröstfilé (ca 650 g)
Marinad:
1 dl turkisk yoghurt
0,5 dl ketchup
3 vitlöksklyftor
4 msk vitvinsvinäger
1 pressad citron
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk shawarmakrydda (köp färdig kryddblandning eller gör en egen)
Gör egen shawarmakrydda:
1 msk malen spiskummin
1 msk korianderpulver
1 msk vitlökspulver
1 tsk kardemummapulver
1/2 msk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk malda kryddnejlikor
1/2 tsk mald cayennepeppar
1 tsk mald svartpeppar
1/2 tsk mald kanel
Garnering:
2 paprikor i valfri färg
1 stor gul lök
Rapsolja

Serveringsförslag:
Toum
Pitabröd
Valfria grönsaker

Gör såhär:
Hacka kycklingfiléerna i strimlor (inte för tunt). Lägg kycklingen i en bunke och häll över alla ingredienser till marinaden. Blanda väl, täck formen ordentligt och ställ i kylen i minst 8 timmar, gärna 12 timmar.  Innan det är dags att tillaga kycklingen låter du dem stå i rumstemperatur en stund. Har du inte tid att vänta på lång marineringstid kan du laga kycklingen direkt.

Värm ugnen till 225° över och undervärme. Skär paprika och lök i tunna strimlor och blanda med kycklingen och marinaden. Häll ut i långpanna, ringla lite rapsolja över. Tillaga sedan mitt i ugnen i ca 20-25  min. Ta ut ur ugnen när kycklingen är klar, täck med folie och låt stå en stund i rumstemperatur, ca 5 min. Servera med bröd, krispiga grönsaker, picklad gurka och toum.

Join the Conversation

  1. Tanja says:

    Supergott! Gjorde det här i helgen och serverade med pommes och vit och röd kebabsås (också dina recept) Kommer definitivt blir fler gånger som detta serveras! Tack för att du delar med dig 😀

    1. Zeina Author says:

      Härligt 😀 Tack för att du berättar! Jätte trevligt att läsa

  2. Jasmina says:

    Hej! Jag hittade hit igår och måste säga att jag älskar din blogg/hemsida! Kom för att hitta recept på shorba från Lybien, fick smaka på den för 10 år sedan och har inte kunnat glömma den. Visste inte namnet på den men sökte efter stark lybisk soppa på Google och hittade dig. Kommer att följa dig och prova på massor av dina recept, allt ser såå gott ut

  3. Hej Zeina,
    Kan man hoppa över vinäger? El går det att ersätta med nåt annat tex ättika/äcv/granatäppelsirap..?
    Mvh Sara

  4. Helen says:

    Kan man frysa in kycklingen efter att man haft den i ugnen i 30 minuter? Där du skriver HIT kan du förbereda och tillaga vid senare tillfälle?

  5. Nathalie says:

    Ungefär hur många gram kyckling är det som behövs för det här receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close