Veckans matsedel v 35

Hej på dig! Så trevligt att just du tittar in här idag❤️ Hoppas att du ska hitta minst en smarrig rätt som du kommer att laga i veckan. Kram🌼

Måndag- Marockansk linssoppa med morötter

Tisdag- Stressad persiljefisk på 15 min (recept nedan)
Vegetariskt alternativ- Pasta aglio e olio på 10 min

4 portioner
4 bitar fiskfilé (hoki, torsk, gös, sej eller kolja)
100 g smör, rumsvarmt
1 citron
2 klyftor vitlök
2-3 msk persilja, finhackad
1 dl parmesanost, riven (eller västerbottensost)
0,5 dl ströbröd
2 tomater
Gör såhär:
Värm ugnen till 200 grader.  Blanda smör, citronzest, pressad vitlök, persilja, ost och ströbröd.  Lägg fisken i en ugnsform. Klicka smöret över fisken och toppa med citronskivor. Dela tomaterna i halvor och lägg på plåten runt omkring. Baka alltsammans mitt i ugnen i 15 minuter.

Onsdag-Chilensk biffmacka
Vegetariskt alternativ- Mexikansk bönmacka

Torsdag- Kycklingfilé i champinjonsås
Vegetariskt alternativ- Blomkålsgryta med smak av Indien

Fredag- Spaghetti ragu bianco
Vegetarisk alternativ- Tortellini med tomatsås och burrata

BAKTIPS!

Polska pannkakor med äpple

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close