Det är egentligen inte fisken som är stressad vilket man kan tro när man läser vad denna rätt heter. Stressad persiljefisk är vår räddare i nöden middag när jag snabbt vill slänga ihop en middag vid stressiga dagar. Den görs snabbt och enkelt på råvaror jag oftast har hemma. Fantastiskt gott att servera med kokt potatis och en god sås som tex kall dillsås.
4 portioner
4 bitar fiskfilé (hoki, torsk, gös, sej eller kolja)
100 g smör, rumsvarmt
1 citron
2 klyftor vitlök
2-3 msk persilja, finhackad
1 dl parmesanost, riven (eller västerbottensost)
0,5 dl ströbröd
2 tomater
Serveringsförslag:
Kall dillsås
Kokt potatis
Gör såhär:
Värm ugnen till 200 grader. Blanda smör, citronzest, pressad vitlök, persilja, ost och ströbröd. Lägg fisken i en ugnsform. Klicka smöret över fisken och toppa med citronskivor. Dela tomaterna i halvor och lägg på plåten runt omkring. Baka alltsammans mitt i ugnen i 15 minuter.