Stroganoff gjord me kyckling. Lättlagad och smarrig vardagsmat som du gör på ett kick. Denna rätt gjorde dundersuccé hos mina barn! Om du vill göra rätten med halloumi istället hittar du recept HÄR!
4 portioner
500 g kycklingfilé
1 gul lök
250 g champinjoner
3 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1 msk worcestersås (valfritt)
2 tsk dijonsenap
3 dl crème fraîche
2 dl hett vatten
1 msk färsk persilja, finhackad att strö över
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Kokt ris
Saltgurka
Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar, hacka löken och skiva champinjonerna.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken i lite olja tills den får färg. Vänd i kyckling och stek under omrörning tills kycklingen får färg, ca 5 min. Tillsätt champinjonerna och fräs lite till. Vänd i tomatpuré och fräs allting hastigt. Rör ner mjölet och stek lite till.
Tillsätt resten av ingredienserna, förutom crème fraiche och persilja, och låt grytan puttra i cirka 15 minuter. Blanda i crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i cirka 5 minuter. Garnera med persilja och servera med ris och saltgurka.
Kyckling Stroganoff var jättegod och lättlagad.
Festlig stroganoff. Lättlagad och en av Makens blivande favoriträtt.
Supergod rätt! Tips! Vi hade lite kyckling kabanoss korv kvar från annan matlagning som vi slantade ner i vår stroganoff istället för champinjoner. Gjorde sitt till i både smak o finess.
Supergod!! Kan man dubbel ingredienser för att laga mer portioner? Tack!
I vilken kokbok finns dessa recept, om de är med i någon?
Det smakade mycket créme fraiche och var generellt smaklös. Vi lade i curry, chilipeppar och mycket svartpeppar för att det skulle smaka. Det blev bättre då. I övrigt brukar jag gilla dina recept ♡♡