Smarrig kyckling med thailändska smaker serverad med stekt ris och ägg. Alldeles ljuvligt gott!
4 portioner
Ca 1 msk röd currypasta
500 g kyckligfilé
4 vitlöksklyftor
2 st thai chili (kan uteslutas eller ersättas med annan chili)
2 st schalottenlök
6 st snake beans (kan ersättas med en näve haricoverts)
1 kruka thai basilika
2-3 msk söt soja (tex ketjap manis)
2 msk japansk soja
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Stekt ris (recept finns nedan)
Stekt ägg
Gör såhär:
Mortla vitlöksklyftorna tillsammans med chili. Hacka lök i klyftor, snake beans i mindre bitar och kyckling i små fyrkanter. Hetta upp olja och stek röd curry under omrörning i ca 2-3 min. Vänd sedan i vitlökspastan, lök och bönor, stek under omrörning i ca 2 min. Vänd i kyckling och stek tills den får färg. Häll över soja. Låt kycklingen puttra i ca 15 min under lock. Vänd i basilika blad. Låt sjuda 1 min. Servera gärna kycklingen med stekt ris och stekt ägg.
4-6 portioner stekt ris
Ca 1 msk röd currypasta
4 dl ris av valfri sort (jasminris passar perfekt men anna rissort funkar även alldeles utmärkt)
2 vitlöksklyftor
2 st salladslökar
2 dl ärtor
1 röd paprika
2 msk ketjap manis
2 msk japansk soja
Gör såhär:
Skölj riset ordentligt för att få bort det mesta av stärkelsen, då klibbar inte riset sig lika lätt. Koka sedan enligt anvisningarna, häll ut riset på en bricka och låt kallna. Hacka salladslök i bitar, hacka paprikan i strimlor, finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp olja i en stekpanna oh stek röd curry under omrörning i ca 2-3 min. Vänd sedan i vitlök, salladslök, ärtor, paprika och stek under omrörning i ca 4 min. Vänd i ris, smaka av med soja. Stek i 2-3 min på medelvärme. Servera!
Hej
Fonden Asian red and hot verkar ha utgått ur sortimentet. Har du förslag på vad jag kan ersätta den med?
Mvh Madeleine
Har just kollat Matspar och fonden Asian finns inte någon stans. Så jag undrar också vad man ersätter den med? Det går ju att göra en fond själv om man har ett recept.
Hej, vad kan man ersätta fonden Asian med ?