Riktigt god currygryta med kyckling som går att variera i det oändliga.Limeblad och basilika ger de fantastiskt goda och klassiska smaker från det Thailändska köket.
6 portioner Kycklingcurry med kokosmjölk
2 burkar kokosmjölk
2 dl grädde (går att uteslutas)
3-4 kycklingfilé, dela i tärningar
2 röda paprikor, hacka i strimla
1/2 purjolök, hacka i strimlor
10 champinjoner, dela i mitten
10 st basilikablad (blir godast om du har thaibasilika men vanliga funkar jättte bra också)
3 st limeblad (finns att hitta i asiatiska livsmedelsbutiker, jag har alltid en påse med limeblad i frysen, har du inte det så kan du istället pressa i 1 msk limesaft)
2 vitlöksklyftor, pressad
1 liten bit ingefära, finhackad
1-2 msk rödcurry (gillar du het mat så kan du ha i mer)
1 msk gul curry
1,5 msk fisksås
1 tsk socker
Salt
Fler Grönsaker som du kan tillsätta i grytan:
1 Broccoli
2 Morötter, dela i stavar
1 burk bambuskott
1 burk minimajs
2 hackade selleristjälkar
1 zucchini
Gör såhär:
Hetta upp olja, tillsätt röd curry, fräs snabbt och häll sedan i kycklingen, vitlök, gul curry och ingefäran. Fräs under omrörning tills kycklingen blir genomstekt. Blanda i koksmjölken, grädde, fisksåsen, basilikablad, socker och limebladen.
Låt grytan puttra i 15 min.
Lägg i grönsakerna och låt dem puttra med i ca 10-20 min, beroende på hur mycket tuggmotstånd du vill ha på dem. Inga av grönsakerna behövs kokas eller stekas innan. Gillar man krispiga grönsaker så räcker det med att de får vara med i grytan i 10 minuter bara. Smaka dig fram, tillsätt eventuellt mer salt eller fisksås.
Servera med ris! Smaklig måltid
Denna gryta är såååå god.
En av mina favoriter.
Du är så talangfull & så glad att jag “hittade dig”.
Undrar vad du brukar använda för curry?
Curry pasta eller pulver?
❤️❤️❤️
Åh tack snälla. Va kul att du har hittat mig 😀 Kram!
Jag använder currypulver till detta recept.