Lasagnerullar med keso och spenat

Lasagnerullar eller rättare sagt cannelloni med keso, spenat, persilja, vitlök, parmesan och tomatsås. Lite pilligt att göra men inte alls svårt och resultatet blir ljuvligt!

4-6 portioner
Ca 350 g färska lasagneplattor
Tomatsås:
800 g krossad tomat
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 stor näve färsk basilika
Olivolja till stekning och garnering
Salt & peppar
Ca 1 dl vatten
Fyllning:
500 g keso
100 g färsk babyspenat
1 kruka färsk basilika
Liten knippe färsk persilja
2 vitlöksklyftor
Ca 50 g riven parmesanost
Salt & peppar

Gör såhär:
Börja med tomatsåsen. Hacka lök i tärningar, hacka vitlök fint. Hetta upp olivolja och stek lök tills den mjuknar och får färg. Vänd i vitlök, basilika och stek lite till. Tillsätt krossad tomat, vatten, krydda med salt och peppar, rör om och låt såsen puttra under lock i ca 25-30 min.

Fyllningen: Hacka spenat, persilja och basilika grovt. Blanda ihop keso, basilika, spenat, persilja, pressad vitlök, riven parmesan (spara ca 20 g parmesan till garnering), salt och peppar i en bunke.

Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Lägg hälften av tomatsåsen i botten av en ugnsform. Lägg en rejäl klick fyllning på kortsidan av lasagneplattan och rulla ihop. Lägg lasagnerullen med skarven nedåt i en form. Fyll alla lasagneplattor, häll resterande tomatsås över, ringla lite olivolja över, toppa med riven parmesan och baka mitt i ugnen i ca 15-18 min, tills lasagneplattorna mjuknar.

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Join the Conversation

  1. Kokar du lasagneplattorna?

  2. Gülay says:

    Jätte god men jag tycker att Zeina borde tala om att färska lasagneplattorna MÅSTE man doppa nån sekund i varmt vatten. Då blir det lättare att rulla dem. Jag kokade vatten la åt sidan och doppade färska lasagne plattorna i vattnet en och än. Aldrig mer att jag köper cannelloni och kämpar med att fylla dem. Mycket enklare med lasagneplattor ju
    Hade torkat basilika i tomatsåsen och färsk basilika till fyllningen.
    Jag hade 14 plattor till denna sats.

    1. Tack för tips

Lämna ett svar till Inna Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close