Lättlagad gryta som du enkelt lagar med få ingredienser. Använd valfri fisksort med fast kött, jag tar lax men torsk funkar strålande!
4 port
4 portionsbitar fisk (ca 600 g, förslagsvis lax eller torsk)
1 gul lök
1 bit ingefära (ca 2 cm, kan ersättas med 2 tsk ingefärapulver)
3 vitlöksklyftor
Ca 1-2 msk röd currypasta (justera mängd efter smak)
5 dl grädde eller kokosmjölk (jag tar kokosmjölk)
1 dl sweet chili
Citron eller lime
Salt
Rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Jasminris
Salladslök, koriander och chili till garnering
Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar. Riv ingefära och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter. Stek lök, ingefära och vitlök under omrörning. Tillsätt röd curry och stek lite under omrörning nån minut.
Tillsätt kokosmjölk eller grädde och koka upp. Blanda i sweet chili och låt såsen puttra under lock på medelhög värme i ca 10 min. Lägg fisken i såsen och låt puttra på medelhög värme under lock i ca 12 min, tills fisken blir helt färdiglagad. Dra bort från värmen, pressa lime eller citron över. Garnera med koriander, salladslök och chili. Servera med ris och njut!
Gjorde denna vegansk genom att byta ut fisk mot två tetra kikärtor, blev jättegott!