Lättlagad och väldigt gryta med “thaismaker”. Allting slängs ner och tillagas i en och samma stekpanna. Experimentera gärna med grytan och ha i de grönsaker du själv gillar. Du kan enkelt byta ut någon av grönsakerna i receptet mot tex bambuskott, minimajs eller haricot verts. Du hittar fler goda recept på thairätter på bloggen. HÄR! finns recept på Gaeng ped, HÄR! på massaman curry, HÄR! på chu chee fisk och HÄR! på pad thai
4-6 portioner
4 st kycklingfiléer
2 burkar kokosmjölk (400 ml per burk)
1-3 msk röd curry (beroende på hur stark du vill ha grytan)
2 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 st rödlök
1 röd paprika
1 liten zucchini
2 st morötter
1-2 tsk fisksås (kan uteslutas)
3 kvistar thai- eller vanlig basilika
Salt
Olja till stekning
Gör såhär:
Hetta upp olja och stek röd curry på medelvärme i ca 30 sekunder tills oljan får smak från curryn. Lägg hela kycklingfiléer i pannan och stek på hög värme, ca 2-3 min på varje sida. Det är ok om de fortfarande är råa inuti, de ska bara få en fin stekyta. Tillsätt riven ingefära och vitlök och stek lite till.
Häll över kokosmjölk, smaksätt med fisksås, salt och låt grytan koka utan lock i ca 15 min. Hacka grönsakerna som ska i grytan och bland ner dem. Låt puttra i ca 10-15 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer fisksås, curry eller salt. Stäng av värmen, blanda i basilikablad. Servera med ris.
Vilka härliga färger!
Bra recept
Excellent!
Perfekt vardagsrätt! Lätt att variera och göra barnvänlig.
Menar du verkligen 3 matskedar curry? Det är ju knappt en burk 🙂