Goda stekta nudlar med kyckling och grönsaker. Det är exakt samma recept som show mein nudlarna HÄR! Jag testade med lite tunnare äggnudlar denna gång och den blev hur gott som helst.
6 portioner nudlar med kyckling
600 g äggnudlar
500 g kycklingfilé
2 finhackade vitlöksklyftor
Ca 1 msk finhackad färsk ingefära
150 g sockerärtor
½ purjolök eller 1 rödlök
½ salladskål eller en bit vitkål
2-3 morötter
1 stort broccolihuvud
Sojasås (se bild nedan för tips på sojasorter):
0,5 dl soja
0,5 dl ostronsås
3 msk söt soja eller 1,5 msk socker
1,5 tsk sesamolja
TIPS! De flesta grönsaker funkar att tillsättas i nudlarna. Du kan tex ha i haricotverts, paprika, champinjoner eller minimajs. Välj fritt och mixa efter smak.
Gör såhär:
Koka upp vatten, stäng av plattan och lägg i nudlarna. Låt dom ligga där i ca 5-6 min, de ska vara mjuka med lite tuggmotstånd. Sila av och ställ åt sidan. Hacka grönsakerna, koka broccolin (den ska ha tuggmotstånd) och sila av. Skär kycklingen i bitar. Värm några matskedar olja i en rymlig gryta eller wookpanna, fräs vitlöksklyftan och ingefäran. Vänd i kycklingen och stek under omrörning tills bitarna blir genomstekta. Vänd i grönsakerna och stek under omrörning. Du bestämmer själv hur mycket tuggmotstånd du vill ha på dina grönsaker. Hit kan du förbereda alla moment och sedan tillaga nudlarna precis innan servering om de ska serveras vid senare tillfälle.
Vänd nudlarna med grönsakerna och stek i ca 2 min. Blanda alla ingredienser till sojasåsen i en skål och blanda sedan såsen med nudlarna. Häll inte i allt på en gång, smaka dig fram så det inte blir för salt. Servera gärna nudlarna direkt.
Hej Zeina!
Så glad jag är att jag snubblade in på dina nudelrätter.
Har letat som en galning efter något att ersätta ostronsåsen med så jag är skaldjursallergiker. Och nu fick jag ju ett perfekt tips på det! Det ska provas. Stort tack för det
Vart hittar man den? Vanlig butik som typ Ica eller annan?
Ha det fint, Bonnie