Ett grymt gott bröd som du snabbt och enkelt slänger ihop med få ingredienser. På bara en timme har du ett nybakat bröd serverat. Inget ska knådas eller jäsas långa stunder och JA brödet smakar underbart! Perfekt när du snabbt vill ha ett gott bröd till frukost eller som tillbehör till maten. Billigt och gott bröd utan mejeriprodukter.
1 brödlimpa
3 dl varmt vatten (inte kokhett)
1 msk socker
1 tsk salt
2 tsk torrjäst
Ca 7-8 dl vetemjöl
TIPS! Jag rekommenderar att du använder torrjäst till detta bröd. Den har en inte lika stark jästsmak som färsk jäst. Vitt bröd som inte ska jäsa eller knådas länge kan lätt få smak av färsk jäst.
Hemmagjord färskost- recept HÄR!
Gör såhär:
Värm vattnet fingervarmt, det ska vara lite varmare än ljummet men inte kokhett, ca 42 grader. Blanda vatten med torrjäst, salt, socker och låt stå i 10 min tills det bildas lite skum på toppen av vätskan. Arbeta in mjölet i omgångar, degen ska vara lite kladdig. Du behöver inte knåda eller överarbeta den, så fort mjölet blandats in i degen är den klar. Mjöla degen och forma till en limpa, lägg på en plåt med bakpapper. Mjöla limpan lätt och täck med en påse, låt stå medan du värmer upp ugnen, i ca 15 min. Värm ugnen till 225° och baka brödet mitt i ugnen i 15-20 min. Ta ut och låt svalna. Servera med önskat tillbehör. Enklare än så kan det inte bli 🙂
Hej..
mitt bröd vart ej lika fint och höjt..
8 dl mjöl e för mycket.. hade ca 5 i mitt och kändes lite torrt redan då..
va kan de bero på ?
Mycket märkligt att det redan kändes torrt vid 5 dl. Bakar detta bröd ofta enligt dessa mått, funkar super bra. Bättre lycka nästa gång /Zeina
Jag hade samma upplevelse, vet inte varför, kanske något med luftfuktighet att göra? Nöjde mig dock med 5 dl och det blev väldigt, väldigt gott. ✌️
Mycket gott och lättbakat bröd 🙂
Härligt 😀
Super gott bröd verkligen! Men använder högst 6 dl mjöl , dock räcker nog 5 dö annars blir det för torrt 🙂
Blev jättegott och härligt med en snabb deg 😀
Älskar receptet för det är snabbt och gott! Mitt kommer dock alltid ut degigt i mitten, hur jämn jag än formar bullen, så brukar få dela brödet och lägga in det ett tag till. Så nästa gång ska jag prova sänka värmen och ha i lite längre se om det hjälper 🙂
Väldigt gott och enkelt, blev perfekt ikväll när vi hade fått slut på bröd
Tack för receptet!
Har bakat det här som receptet är och använt det som grundrecept. Toppar ibland med olivolja, flingsalt och rosmarin. Har även haft i surdeg och bytt ut sockret mot sirap. Allt har funkat bra
Har även bakat det med en 4 åring (alltså som hjälp inte i brödet ). Var perfekt, mycket kul att se jästen bubbla och lagom mycket knådning för små fingrar!
Tack, du är en stjärna!
har du olivoljan, rosmarin och saltet på degen eller i degen medans du blandar i mjölen?
Väldigt gott, jag om min kompis bakade dubbelsats men i två bunkar, hade rågsikt och grahamsmjöl i, istället för vanligt vetemjöl
kan man använda havremjölk istället för vatten?
Super enkelt och super gott. Jag dubblerar satsen har nån matsked oliv olja i degen och brukar göra en limpa med solros och pumpa frön (knådar lätt in dem i halva degen). Ok att frysa.
Jättegott bröd! Har i ca 6 dl mjöl
Mnnnvjobvlllnbķkjhhjköy70
KY öl ll känguru
Supergott bröd. Tar en dl rågmjöl och resten vetemjöl. Blandar för hand så att jag känner när degen fått nog med mjöl. Har aldrig misslyckats. Tusen tack för receptet
Älskar detta bröd! Har alltid en msk honung istället för socker. Blir så gott! Och jag kan gå upp innan sambon och överraska med nybakat bröd 🙂 detta är perfekt! Tack så mycket Zeina! Tycker 7 dl vetemjöl blir kalas varje gång. Förstår inte att så många tycker det är för mycket mjöl?
Har bakat det här brödet många gånger nu & det är alltid lika uppskattat av mig & familjen! Enkelt & snabbt att göra på helgmorgnar. Jag byter ut vetemjölet mot spelt dinkelmjöl & det fungerar fint! Tack för ett toppenrecept!!!