Lättlagad och smarrig pastarätt med pesto, mycket ost och bacon. Gott!
6 portioner
400 g pasta
200 g bacon (jag tog vegobacon)
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
500 g cocktailtomater
180 g röd pesto
2 st mozzarella (à 125 g)
Svartpeppar & salt
Näve basilika
Parmesan och basilika till servering
Olja till stekning
Gör såhär:
Koka pastan al dente, precis innan du silar av tar du tillvara på 2 dl av pastavattnet. Hacka lök och bacon i tärningar, hacka vitlök fint. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bacon krispig. Lägg baconen åt sidan och i samma olja steker du lök tills den får färg. Vänd i vitlök och stek lite till. Tillsätt tomat och stek i 1 min. Tillsätt pesto, pastavatten, svartpeppar, näve basilikablad, blanda och låt såsen sjuda utan lock i 3-4 min. Bryt mozzarellan i små bitar och lägg i såsen. Tillsätt pastan och blanda allting, smaka av med salt. Garnera med parmesan, basilika och servera genast. Smaklig måltid!
hej
man ska ju undvika vanlig “pasta”
Pasta med pesto och bacon
MVH Ebbe
Hej.
Du har inte skrivit om bacon skall i?
Vilken fantastisk pastasås! Verkligen en smaksensation och perfekt sammansättning med alla ingredienser.
Denna ligger defintivt i toppen av godaste pastasåser jag lagat och ätit!