Pastagratäng-Extra krämig

Smarrig pastagtatäng som är en blandning mellan mac and chese och lasagne. Lagade detta till familjen och dom slukade plåten. Bara FÖR gott. Testa!

6 portioner
400 pasta
Olivolja
Färsk basilika till garnering (kan uteslutas)
Parmesanost
Köttfärssåsen:
600 g färs (valfri sort)
1 gul lök
2 st stjälkar blekselleri
2 st morötter
6 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
1 msk dijonsenap (valfritt)
2 frp krossad tomat (á 400 g)
3 msk tomatpuré (kan uteslutas)
Salt & svartpeppar
Olja till stekning
Bechamelsås:
1 liter mjölk (gärna 3% fetthalt)
1 dl vetemjöl
1 krm riven muskot
Ca 300 g riven ost
Salt

Gör såhär:
Börja med köttfärssåsen. Hacka lök, selleri och morot fint. Hetta upp olja i en gryta och stek löken tills den får färg. Vänd i selleri, morot och stek lite till. Tillsätt färsen, riven vitlök och fräs allting under omrörning. Tillsätt sedan torkad oregano, basilika, dijonsenap, tomatpure och fräs ytterligare under omrörning. Ha slutligen i krossad tomat, salt och peppar. Låt köttfärssåsen puttra under lock på medelhög värme i minst 30 min.

Bechamelsåsen: Koka upp mjölk, mjöl och muskot under omrörning. Sänk värmen och låt såsen sjuda i 3-4 min. Dra bort från värmen, ha i den rivna osten och blanda tills osten smälter.

Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Koka pastan al dente och sila av. Lägg pastan på en plåt, ringla lite olivolja över. Toppa med köttfärssåsen och sedan béchamelsåsen. Blanda pastagratängen lite slarvigt med en sked. Garnera med basilikablad och roven parmesanost. Tillaga mitt i ugnen tills gratängen får en fin gyllene yta, ca 12-15 min. Servera och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close