Nu har jag testat att smaksatta mina populära kokossnöbollar med pepparkakskrydda också. Det blev så himla gott! Man slänger ihop dem på ett kick och de uppskattas av alla. Man kan även smaksätta bollarna med saffran eller behålla dem neutrala.
Ca 24 st pepparkaksbollar
Bollarna:
200 g riven kokos
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 397 g)
1 tsk pepparkakskrydda
Garnering:
Ca 1 dl kokos
Recept på kokossnöbollar hittar du HÄR!
Recept på saffransbollar hittar du HÄR!
Gör såhär:
Blanda kokos, kondenserad mjölk och pepparkakskrydda i en kastrull, rör om ordentligt. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Ha koll och rör om hela tiden så kokosen inte fastnar och bränns i botten av kastrullen. Det kommer att bli en tjock och kladdig blandning. Lägg i en bunke, täck med plast och låt svalna i rumstemperatur eller i kylen. Ta en klick smet och rulla en boll, vänd sedan i kokos. Förvara väl täckta i kylen och låt kallna en stund innan servering. Håller sig upp till 7 dagar i kylen och 1 månad i frysen. Gott!
Vad kan man använda istället för kondenserad mjölk om man är laktosintolerant
Man kan lätt tillverka kondenserad mjölk av laktosfri mjöl eller kokosmjölk. Recept finns på nätet.
Kan man byta ut kokosen i bollarna mot hackade nötter, mandlar eller något annat?