Pulled beef

Pulled beef gjord på högrev, långstekt kött som tillagas flera timmar på svag värme i ugnen. Köttet blir väldigt mört och smakar utsökt efter den långa tillagningsprocessen. Jag brukar låta allting tillagas långsamt över natten, på morgonen doftar det ljuvligt i köket och dagens lunch är redo. Smidigt med mat som sköter sig själv i ugnen
pulled-beef-6

6-8 portioner pulled beef
1,5 kg högrev
2 gula lökar
3 msk olivolja
Marinad:
1 dl ketchup
0,5 dl soya (jag använder kikkoman)
1 tsk dijonsenap
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
2 msk farinsocker eller honung
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad 0regano
3 pressade vitlöksklyftor
Saften från en halv apelsin
Ca 1,5 tsk salt (salta efter smak)

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över köttet.  Skiva löken och lägg över köttet. Köttet tillagas bäst i en gjutjärnsgryta eller lergryta. Ringla olivolja över allting och täck sedan grytan med ett väl förslutet lock.

Värm ugnen till 100° eller 150°.  Om du ska tillaga köttet på 100°, ställer du grytan mitt i ugnen och låter köttet tillagas långsamt i 8-10 timmar. Perfekt om man vill att maten ska sköta sig själv över natten. För kortare tillagningstid värmer du ugnen till 150° och ställer grytan mitt i ugnen i ca 4 timmar.

Låt köttet svalna lite i grytan och finfördela sedan med två gafflar. Servera gärna med coleslawsallad, jalapeno och ett gott bröd. Passar även att serveras med guacomale och hembakade tortillabröd eller ciabattabröd.
beef7
pulled-beef-8 pulled-beef-7  pulled-beef-5pulled-beef

Join the Conversation

  1. Mikaela says:

    Hej Zeina
    Om man inte har gjutjärnsgryta/ lergryta, vad kan man använda istället?

    P. S
    Älskar dina recept, de har räddat mina vardagar!!♡

    1. Zeina Author says:

      Hej,

      Ursäkta för sent svar! Tack fina du 😀 Va glad jag blir, skoj att du gillar mina recept. Du kan täcka köttet ordentligt i folie. Lägg i ugnsform och täck med ugnsfolie. Lycka till. Kram

  2. Anette says:

    Jisses vad god denna var! Satte in grytan i ugnen innan jag stack till jobb och det luktade ljuvligt så fort jag öppnade dörren när jag kom hem. Hela familjen var rörande överens om att den slog pulled pork med hästlängder! Tack!

  3. Karin says:

    Använde du varmluft eller över/undervärme på ugnen?

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Jag har över och undervärme

  4. Karin says:

    Går detta lika bra att göra på rostbiff? Det är det som jag har hemma..

    1. Anonym says:

      Alltså en stek av rostbiff

  5. Lotta says:

    Alltså helt galet gott, har provat flera recept på pulled beef men detta var det absolut bästa Tack

  6. Jag har en fransyska i frysen, går det att pocka fram den till det här receptet – som verkar så gott och inspirerande. Vad ska jag tänka på? Vill ju inte ut mer än jag måste… ni vet. Matlagning blir ett substitut för allt annat. Något gott att fokusera på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close