Frasiga ugnsbakade quesadillas med ost och spenat. Så goda! Jalapenos och ost är en drömgod kombination och blir perfekt i quesadillas men du kan förstås skippa det om du vill det. Servera som tilltugg eller en hel måltid. Vi åt potatissoppa till, recept hittar du HÄR!
4 portioner
8 st mellanstora tortillabröd
100 g färsk babyspenat
200 g riven ost (gärna cheddarost)
1-2 st färska jalapeños eller 1 dl inlagda (valfritt)
Rapsolja till pensling
Recept på potatissoppan hittar du HÄR!
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Pensla en ugnsform med rapsolja. Grovhacka spenaten och blanda med riven ost. Dela tortillabröden i mitten (se bild). Lägg ost och spenat på tortillabröden, toppa med jalapenoskivor och vik ihop brödet. Pressa ihop brödet med handen. Lägg på plåten och fortsätt med samma procedur tills du har använt upp alla bröd och fyllning. Pensla ovansidan av bröden med rapsolja. Baka frasiga och gyllene mitt i ugnen i ca 12-15 min. Lite av osten kommer att flyta ut på plåten, peta tillbaka det i bröden. Servera kalla eller varma.