Raita

Raita är ett givet tillbehör till den starka och kryddiga indiska maten. Ljuvligt gott med naanbröd och en het gryta.
1 skål gurkraita, 4 portioner
1 gurka, ta bort kärnhuset och finhacka
1 salladslök, finhackad (går att byta ut mot en pressad vitlöksklyfta)
0,5 dl finhackad koriander eller mynta
1 tsk salt
1 tsk kummin eller spiskummin
4 dl turkisk yoghurt

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen en stund innan servering. Servera som tillbehör till en kryddstark gryta och naan. Recept på indiska rätter hittar du HÄR!

Join the Conversation

  1. Ellinor says:

    Supergod!!! Jag hade även i lite rivet limeskal, det blev härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close