Veckomatsedel

Veckomatsedel 13

Hoppas att ni njuter av påskledigheten. Själv är jag i Skåne på besök hos min familj som jag har saknat❤ Ha nu en riktigt härlig vecka😊 Här kommer veckomatsedeln.

Måndag- Vegetariskt. Tid: 30 min
Knaperstekt halloumi i gräddsås, ett gott sätt att servera pasta carbonara på om man vill ha den vegetarisk. Halloumi carbonara står det på menyn denna måndag.
235
Tisdag- Fisk. Tid: 60 min
Mandelfisk med kokt potatis och hemmagjord citronsås.. gottigottgott.
Vegetariskt alternativ- Skär tomat i runda skivor, ca 1 cm tjock. Lägg på en bit halloumiost och avsluta med samma blandning som finns i mandelfisk receptet, toppa med mandel. Baka mitt i ugnen i ca 15 min på 200°. Servera med kokt potatis och citronsås.
14012016-IMG_5344-e1455565459761
Onsdag-lättlagat. Tid: 45 min.
Pytt i panna med köttfärs lättlagad favorit gjord på köttfärs.
Vegetariskt alternativ vegopytt eller byt ut färsen mot qourn- eller veggiefärs.
Fotor_14468170745188
Torsdag- Kyckling. Tid: 60 min
Kyckling och ris bakade i ugn, riktigt gott.
Vegetariskt alternativKoshari, en egyptisk rätt med ris, gröna linser, het tomatsås och karamelliserad lök. Smakrikt och gott.
Kyckling och ris i ugn
Fredag- Veckans festliga middag.
Byt ut fredgastacosen mot något gott från det turkiska köket. Karniyarik är ett fantastiskt gott val. Färsfyllda aubergine tillagade i ugn med tomatsås. Kan serveras med ris, bulgur eller bröd.
Vegetariskt alternativ– Använd Quorn- eller veggiefärs.
Fotor_144702648016536

TIPS INFÖR HELGEN!
Bananvåfflor på lördag ❤

412

Söndagsstek av högrev som söndagsmiddag.

IMG_20150926_225737-01

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Lise-Lotte
    30/03/2016 at 17:07

    Alltså du har en sååå inspirerande blogg med dina recept från alla möjliga håll i världen. Blir så sugen på det mesta och här ska lagas mycket och god mat framöver, inspireras särskilt av dina vegetariska recept då jag själv är dålig på just det. Du lägger också upp fina bilder vilket jag tycker är A och O för då får man en idé om hur det ska se ut och sen kan man improvisera lite med dina recept som grund om man nu inte skulle ha alla ingredienser hemma. Så ett stort tack för att du inspirerar så!!
    Kram Lise-Lotte

    • Reply
      Zeina
      01/04/2016 at 11:21

      Hej,
      Tack så jätte mycket 😀 så fint av dig att ta dig tid att skriva diill mig och tack för att du skriver så snällt. Jag uppskattar det mycket. Jätte kul att du gillar mina recept 😀 En stor och varm kram från mig. Ha en underbar dag. /Zeina

    Leave a Reply