En fräsch och god sallad som passar till det mesta och som klarar sig fint i kylen i några dagar. Äpplet i salladen ger en fräsch och frisk smak.
RECEPT PÅ TREVECKORSSALLAD HITTAR DU HÄR!
8 portioner
En halv vit- eller rödkål
2 st morötter
2 st salladslökar eller 1 liten rödlök
1 st äpple
1 st röd paprika (kan uteslutas eller bytas ut mot selleri)
1 liten knippe persilja (ca 1 dl finhackad)
Dressing:
3 msk olivolja
2 msk socker eller honung (kan uteslutas)
4 msk vinäger
Saften från 1 lime eller 0,5 citron
Salt & peppar
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till dressingen i en liten skål och ställ åt sidan. Strimla kålen fint, riv morötterna, skala och skiva äpplet i tunna skivor, finhacka salladslök, strimla paprikan. Lägg alla grönsaker i en bunke och häll dressingen över. Blanda ordentligt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer vinäger, salt eller socker. Låt gärna salladen stå i kylen en stund innan servering. Den smakar som bäst när den fått gotta till sig några timmar eller dagen därpå. Salladen klarar sig fint i kylen i 5-6 dagar.