Rödbetssallad med hemmagjord färskost

Rödbetssallad på annorlunda och riktigt fräscht vis. Om du älskar rödbetor kommer dessa bli dina nya favoriter. Jag fyller dem med en hemmagjord färskost som är enkel att göra själv. Toppar med rostade nötter, olivolja och balsamvinäger. Rödbetssallad de luxe! Servera detta som en förrätt eller en sallad till maten. Du hittar även recept på klassisk rödbetssallad HÄR!
5

4 portioner Rödbetssallad 
4 st hela kokta rödbetor eller 16 skivor inlagda rödbetor
Färskost:
3 dl turkisk yoghurt
0,5 tsk salt
1/4 pressad vitlöksklyfta eller 2 msk finhackade örter av valfri sort
Garnering:
1 dl rostade nötter eller frön (tex pinjenötter, sloros- eller pumpafrön)
Hackad sallad (tex ruccola, frisée- eller isbergssallad)
Balsamvinäger & Olivolja
Salt & Peppar

Gör såhär:
Lägg yoghurt i ett kaffefilter och sen på en tratt eller sil. Låt rinna av i kylen i 2-3 dagar, beroende på hur fast färskost du vill ha. Smaksätt med salt och vitlök eller örter.

Skiva rödbetorna i tunna skivor och fyll med en tesked färskost. Rosta nötter eller frön i en torr stekpanna på hög värme. Rör om ständigt och ha koll så de inte bränns vid. De blir rostade på några sekunder. Lägg rödbetorna på fat, strö över sallad, nötter, salt och peppar.  Avsluta med att ringla balsamvinäger och olivolja över. Servera!
74
126

Join the Conversation

  1. Milla says:

    Pepparrot passar också bra till rödbetor. Jag blandade riven pepparot i joghurten i stället för vitlök och örter. Supergott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close