Visst är hösten vacker? När luften är sådär härligt frisk och kall, löven börja skifta färg och långsamt falla ner på marken. Underbart! Idag kände jag mig inspirerad av de fina orangefärgade höstlöven och bakade en saftig morotskaka. Jag dekorerade den fint med rosor och spritsade frostingen. Jag skalade även en lime och gjord en ros av skalet. Det blev en vacker morotskaka som förgyllde fikabordet. Recept på morotskakan hittade jag hos Leila Lindholm.
Ca 8-10 bitar morotskaka
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1 krm salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
Frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Klä en springform, ca 25 cm, med bakplåtspapper och smörj kanterna med smör. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, kanel, kardemumma och salt i en bunke, Ställ åt sidan. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Sikta de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepott. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter och blanda varsamt.
Häll smeten i springormen och baka mitt i ugnen i ca 50 min. Låt morotskakan svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen fluffig med en elvisp. Spritsa eller bred över den på morotskakan.
Morotskaka är så gott och din ser så fin ut!
Hej har du en större recept på morotskakan ?
Hej,
Nej det har jag tyvärr inte 🙂
Hej! Jag har använt bara 3 dl morot och 1 och1/2 dl äpple så vi får se nu men det verkar vara saftig ..fortfarande i ugnen! Tack för allt du delar med dig
Har gjort morotskakan 2 ggr, en som tårta och en som muffins. Funkar jättebra! Jättegod recept och saftigt blir det!
Jag gör muffins av denna smet lägger till lite ingefära samt endast lite nejlika.. Blir supergott! Tack för receptet!
när man gör frostningen ska man smälta smöret eller de ska bara vara mjukt o vispas ihop?
Smöret ska vara mjukt och vispas
Går denna att göra i långpanna?