Salad olivie är en persisk krämig kycklingröra som passar perfekt att ha som fyllning i baguett eller på mezzabordet. Samma typ av röra görs i flera delar av världen, detta är den persiska varianten.
4 portioner Salad olivie
2 st kycklingfilé
1 lök
2 lagerblad
1 vitlöksklyfta
4 st kokta potatisar
4 st hårdkokta ägg
50 g gröna ärter
100 g persisk delikatessgurka eller saltgurka
100 g majonnäs
4 msk persisk limesaft eller citronsaft
Vegetarisk salad olivie– recept HÄR!
Taftoon- persiskt tunnbröd, recept HÄR!
Gör såhär:
Koka kycklingen i vatten med skalad lök, vitlöksklyfta, salt, peppar och lagerblad. Skumma av vid behov. Sila av kycklingen och fördela till strimlor. Mosa potatisen. Finhacka äggen. Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylen en stund innan servering, den blir godare om den får stå nån timme i kylen. Servera som fyllning i baguett eller som en sidorätt med ett gott bröd.
Vad är persisk limesaft och var får jag tag på det? 🙂
1&1 Limejuice, finns på de flesta butiker med orientaliska saker.
Hej,
Hur länge ska kycklingen koka?
Tack på förhand:)