Sötman från rödbetorna, syran från citronen och det kryddiga från spiskummin, kombinationen är ljuvlig. En fräsch libanesisk rödbetssallad som passar perfekt att serveras vid de flesta rätter. Om du vill piffa upp salladen lite extra kan du smula fetaost över vid servering.
6 portioner
Ca 900 g kokta rödbetor
1 rödlök
1 liten knippe persilja (ca 1,5 dl när den hackas)
Juicen från 1-2 citroner (justera syra efter smak)
1,5 tsk spiskummin
Ca 1 tsk salt
Olivolja
Recept på krämig rödbetssallad hittar du HÄR!
Gör såhär:
Hacka rödbetorna i tärningar, skiva löken i tunna strimlor, hacka persiljan fint. Blanda ihop alla ingredienser och låt gärna salladen gotta sig i kylen 1 timme innan servering. Salladen klarar sig fint i kylen i ca 3-4 dagar.
När lägger du i spiskummin? I blandningen eller ska den kokas med rödbetorna? 🙂
Så GOTTTTTTT