Silviakaka i långpanna

En av de godaste och mest lättbakade kakor som du kan göra i långpanna. Så saftig och god! Perfekt om man ska bjuda många på god fika.

Ca 24 stora bitar eller 30 mindre
Kakan:
6 st ägg
4 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5 tsk bakpulver
3 dl vatten eller mjölk (jag använder mjölk)
6 dl vetemjöl
Glasyren:
200 gram smör
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk pressad citron
2 äggulor
Garnering:
Ca 1,5 dl riven kokos

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Klä en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper eller smörj med smör. Vispa ägg, vaniljsocker och socker vitt och poröst med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver, sikta sedan ner i smeten. Tillsätt vätskan och vänd försiktigt med en slickepott. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. Låt kakan kallna i formen.

Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan övriga ingredienser till glasyren och blanda till en slät smet. Tänk på att inte låta såsen koka upp, låt bara sjuda långsamt några sekunder. Häll glasyren på kakan och bred ut den jämnt. Strö på kokos. Låt glasyren stelna i kylen en stund. Täck väl och förvara kakan i kylen eller frys in om den ska serveras vid senare tillfälle.
Fler goda kakor i långpanna:
Kärleksmums
Kolagodis
Tårta i långpanna med mousse
Jordgubbstårta i långpanna
Sfouf- libanesisk mannagrynskaka
Saffranskaka
Kunafa

FÖLJ GÄRNA ZEINAS KITCHEN PÅ INSTAGRAM HÄR!



 

Join the Conversation

  1. Sergio says:

    Tycker din kök och väl presenterat

  2. Martin Sila says:

    Hejsan,
    Det verkar som att du skrivit fel på florsocker-mängden. 8 dl blir inte bra..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close