Sötsur gryta med kyckling, wokgrönsaker och ananas. En god och lättlagad rätt som du enkelt slänger ihop.
6 portioner
4 st kycklingfiléer
1 påse djupfrysta wookgrönsaker (ca 650g)
1 burk konserverade ananasringar (ca 400 g)
5 dl vatten + ananasspad från ananasburken
3 msk majsstärkelse
Ca 0,5 dl ketchup
Ca 2 msk kikkoman soja
1 msk curry
Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar och stek i olja under omrörning. När kycklingen är genomstekt lägger du dem åt sidan. Blanda vatten, ananasspad, ketchup, soya och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Häll sedan i wookgrönsakerna, kycklingen och curry. Låt puttra i ca 8 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer ketchup eller soya. Skär ananasringarna i tärningar och vänd i grytan. Servera med ris, rostade cashewnötter och sweetchili sås
Ska man ha i annanasen också eller nara spaden?
Också ananasen i slutet. Det står i receptet 🙂 /Mvh Zeina
Går det laga denba rätt utan anannas?
Det kan bli svårt att ersätta ananasen, det blir inte samma smak men det går absolut.